Su tanklarını genel kullanım amacı doğrultusunda inceleyecek olursak, bu tankların sıvıları ve gıdaların depolanmasını, depolanan içeriğin muhafaza edilmesi ve ihtiyaç anında tahliye edilerek kullanılmasını sağlayan araçlardır.
Bu depolar, bireysel kullanım açısından evlerin hemen hemen her yerinde, basit yağmur suyu toplama sistemlerinde kullanılmaktadır. Su deposu fiyatları ise kullanıcıların çok araştırdığı konular arasındadır. Hemen hemen her ihtiyaca ve her bütçeye uygun depolar üretilebilmektedir. Kurumsal kullanım açısından ise bantlarda üretilen içeriklerin muhafazasının sağlanmasından tutun da bazı hammaddelerin nakliyesine kadar her alanda kullanılabilmektedir.
Bu depoların daha sağlıklı kullanılabilmesi için nasıl bir zemin hazırlanmalıdır bu makalemizde ise bu konuyu ele alacağız. Haydi gelin hep birlikte bu tanklar için nasıl bir zemin hazırlanmalıdır aşama aşama inceleyelim.
Depo Tasarımına Göre Zemin Hazırlama
Bu tanklar üç farklı hammadde kullanılarak üretilmektedir. Bu hammaddeler polietilen, polyester ve paslanmaz çeliktir. Bu hammaddelerden en çok tasarıma sahip olan kategori ise polietilen kullanılarak üretilen tanklardır.
Bu konu genel olarak deponun konumlandırılacağı yere göre seçilmesini kapsamaktadır. Ayrıca polyester ve paslanmaz çelikten üretilen tankların yerinde montaj seçenekleri bulunmaktadır. Bu sayede bu depolar büyük hacimlerde de üretilebilmektedir. 100.000 litreye kadar ulaşabilen hacimler bulunmaktadır. Oldukça büyük olan hacimler de girişi zor olan fabrikalardan geçirilip kurulabilmektedir.
Depo Ebatlarına Göre Zemin Hazırlama
Bu depolar üç farklı hammadde kullanılarak üretildiğini belirtmiştik. Her hammaddenin ayrı ayrı ebatları olabilmektedir. Ebatlara göre zemin hazırlama genellikle özel projelendirme seçeneğini içermektedir. Genellikle bu projelerde kullanılacak depolar büyük hacimli olduklarından polyester veya paslanmaz çelikten üretilen depolar tercih edilir.
Polietilen kullanılarak üretilen depolar daha çok bireysel kullanıma hitap etsede kurumsal alanda da çokça kullanılmaktadır. Dikey su deposu ise en büyük hacme sahip tasarımıdır ve 50 litre kapasiteden başlayarak, 25.000 litre kapasiteye kadar büyüyebilmektedir.
Polyester hammadde ile üretilen tanklar ise 400 litre kapasite ile başlayarak, 100 tona kadar büyüyebilir. Son olarak paslanmaz çelikten üretilen depolara baktığımızda ise 500 litre kapasite ile başlayıp, 50 ton kapasiteye kadar büyüyebilirler. Ayrıca her modelinde paslanmaz çelikten ayaklar bulunmaktadır. Ebat büyüdükçe daha rahat ulaşım açısından merdivenler monte edilmiştir.
İhtiyaca Göre Zemin Hazırlama
İhtiyaca göre zemin hazırlama anlam olarak çok geniş bir alan kapsasa da kısaca anlatmaya çalışalım. Bu depolar hemen hemen her ihtiyaca uygun olarak üretilmektedir. Yine de özel projeleriniz için özel projelendirme seçeneği bulunmaktadır.
Dev yağmur suyu hasadı tesislerinde veya özel ve standart olmayan bazı üretim bantlarında özel projelendirmeye başvurulmaktadır. Dikey istifleme konusunda dikey tasarımlı depolar tercih edilirken, hareketli üretim bantlarında ise üretim bandına oturması açısından yatay tasarımlı depolar tercih edilmektedir. Yani kısacası projeye göre depo seçilmesini kapsamaktadır diyebiliriz.
Birde ürüne göre seçim vardır. Bu durum da daha çok salamura ve turşu yapan üreticiler için geçerlidir. Bu durumda içerisinde turşu yapmak için kullanılan depolarımız da bulunmaktadır. Ayrıca silo tarzı depolar ile içerisinde hem tahıl tarzı katı ürünler depolanabilirken, hem de kapaklı modelleri ile deterjan, glikoz tarzı kimyasal maddeler de depolanabilmektedir. Ayrıca bu depolar tasarımları sayesinde tam boşaltım sağlayabilmektedir.
Üretim Bandına Göre Zemin Hazırlama
Üretim bandına göre zemin hazırlama ise üretim bandının seyri, yapısı ve tasarımı dolayısı ile halihazırdaki tankların kullanılmasını ifade etmektedir. Eğer ki üretim bandı, standartların dışında bir tasarıma sahip ise orada özel projelendirme devreye girmektedir.
Fakat genel olarak üretim bantları basit mantığa sahiptir. Üretim bandından depo gönderilir. Belirli çeşmeler aracılığı ile içerisi doldurulur. Üretim bandı sonunda ise depo bekletileceği alana doğru götürülür. Bu senaryoya bakacak olursak, üretim bantlarına daha iyi oturması açısından yatay tasarımlı tanklar tercih edilebilir. Fakat yine aynı senaryoda çeşmeler biraz yüksekte ise daha dik tasarımlı depolar tercih edilir. Depoların boyu, genişliği, ağırlığı gibi fiziksel özelliklerine web sitemiz aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Bu sayede bilgileri kontrol ederek üretim bandınıza uyum sağlayıp sağlamadığını anlayabilirisiniz.
Sevkiyata Göre Zemin Hazırlama
Polietilen tanklar monoblok bir biçimde yani yekpare olarak üretilmektedir. Sevkiyat için kullanılan tanklar genellikle küçük ebatlarda olmaktadır. Genellikle hammadde sevkiyatı yapılmaktadır. Bu tankların tasarımlarının çeşitli olmasının bir nedeni de nakliyesinin kolay olmasıdır. Etrafına sarılacak bir çerçeve ile nakliye ve sevkiyat daha da kolay bir hale gelmektedir.
Kullanım Amacı Doğrultusunda Zemin Hazırlama
Kullanım amacı doğrultusunda bir zemin hazırlama konusu da geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır. Fakat bu konuyu da kısaca anlatmaya çalışacağız. Bu konuda bazı üreticilerin depoladıkları içerikleri kategorize etmek isteyebilirler. İşte bu konuda üreticilerin imdadına renk çeşitliliği koşmaktadır. Depolar üretim standartları gereği orjinal renginde üretilmektedir fakat dileyen müşterilerimiz için istenilen herhangi bir renk paletinde üretim yapılabilmektedir.
Bir diğer husus ise çalışma sıcaklığıdır. Bazı içerikler depo içerisine sıcak bir şekilde konulmaktadır. Bazı kimyasal madde ve kimyasal karışımlarda açığa sıcaklık yayabilmektedir. Hal böyle olunca her hammeddenin farklı farklı çalışma sıcaklıkları ortaya çıkmaktadır. Öncelikle hemen belirtmeliyiz ki bütün depolar en soğuk -5 dereceye kadar çalışabilmektedir. Polietilen kullanılarak üretilen depolar ise en sıcak +50 derece, polyester hammaddeden üretilen depolar ise +60, son olarak paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar ise +80 dereceye kadar çalışabilmektedir. Fakat depolama işlemi bittikten sonra depoların dışına el sürmemenizi öneriyoruz.
Bu makalemizde de yine su tankları ile ilgili pek çok bilgi ve tam tamına altı ipucu verdik. Bu depolar ile ilgili aklınıza takılan diğer sorular için uzman müşteri temsilcilerimiz ile görüşebilirsiniz.