9 Yaygın Su Deposu Türleri ve Nasıl Kullanıldıkları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ülkemizde ve Dünya’nın pek çok yerinde depolar kullanılmaktadır. Çünkü depolar çok tasarımlı oldukları için kullanıcısına pek çok açıdan avantaj sağlamaktadır. Ayrıca su deposu modellerinin hem tasarımları hem de hammaddelerinden dolayı bazı üstünlükleri bulunmaktadır. Hammaddeleri bazında baktığımızda depolar paslanmaz çelik, polyester ve polietilen olmak üzere üç farklı malzeme ile üretilmektedir.
Genel olarak depolar, kimyasal veya gıda içeriği fark etmeksizin korunması amacıyla depolandıktan sonra isteğe bağlı olarak içeriğin nakliyesine imkan tanıyan ve ihtiyaç halinde içeriğin tahliye edilerek kullanılmasını sağlayan araçlar olduğunu görmekteyiz. Bu yüzden bu depolar hem kırsalda ve şehirde hemde bireysel ve sanayi alanında oldukça fazla kullanılmaktadır.
Depoların çok fazla kullanılmasının bir diğer sebebi ise garantisinin bulunmasıdır. Garantisi olduğu için depo satın alan tüketiciler imalat hatalarına karşı daha rahat olmaktadır. Ayrıca tüm ürünler içerisine zararlı ışınları almadığı için içeriğin güvenliği ekstra olarak sağlanmış olur. Ülkemizde en fazla kullanılan depo türleri ise aşağıdakiler gibidir.

Polietilen Dikey Su Deposu

Dikey depolar, üretim ve sanayi alanında oldukça fazla kullanılır. Dik tasarımı sayesinde yan yana istiflenebilir. Enlemesine çok yer kaplamaz fakat yükseklik olarak sığması adına yer ayarlanması gerekmektedir. Üretim bantlarına sabitlenerek kullanımı gözle görünür derecede fazla olup, bireysel kullanım alanında da binalara yağmur suyu toplama sistemleri kurulması amacıyla çok fazla kullanılmaktadır. Polietilen ile üretildiğinden gıda temasına uygun olup, ağırlık bakımından diğerlerine göre hafiftir.

Polietilen Yatay Su Deposu

Yatay tasarımlı tanklar genellikle seyyar araçlarda kullanılmaktadır. Özellikle küçük hacimli depolar tır, karavan, yat gibi araçlarda çok fazla yer kaplamadığı gerekçesiyle kullanılır. Manşon kısmına her türlü çeşme bağlanabildiği gibi araçların dizaynında bulunan çeşmelere de hidrofor yardımıyla bağlanabilmektedir. Boş ağırlığı oldukça hafif olup, polietilenden üretildiği için gıda temasına uygundur.

Polietilen Silo Depolar

Silo depolar en çok tahıl depolamasında ve bazı temizleyici kimyasalların depolanmasında oldukça fazla kullanılırlar. Kapaklı ve kapaksız tasarımları mevcuttur. Konik yapısı sayesinde içeriğin tam boşaltımına imkan sağlayan tam alt kısmında manşonu bulunmaktadır. Polietilen hammadde ile üretildiklerinden gıda temasına uygundur. Ayakları bulunduğu için sterilizasyonu üst seviyede tutar ve ağırlık bakımından hafiftir.

Polietilen Turşu Depoları

Depolar arasındaki spesifik ihtiyaca çözüm olan depolar arasındadır. Turşu, salamura gibi işlemlerin yapılması için üretilir. Hammaddesinden ötürü turşu gibi asidik ve tüm gıdaların temasına uygundur. Farklı farklı renklerde üretim yapılabildiği için farklı turşuları renkler aracılığı ile kategorize etmenize imkan tanımaktadır.

Polietilen Toprak Altı Su Deposu

Toprak altı tankları genellikle tarım ilacı depolamasında ve foseptik amaçları doğrultusunda plastik su deposu ürünleri arasında belki de en ilginci olabilir. Toprak altı tanklar polietilenden üretildiklerinden ötürü uygun bir fiyat etiketine sahip olurlar. Isı yalıtım seviyeleri toprak altında olduklarından dolayı yüksektir. Hammaddesinden ötürü gıda temasına uygun depolar arasında yer alır.

Polyester Yatay Su Deposu

Polyester reçine ve cam elyafın birleşmesi ile üretilen yatay tasarımlı tanklar, polietilen depolardan farklı olarak sanayilerde çok fazla kullanılır. Çünkü polyester tankların kimyasal dayanıklılığı oldukça fazladır. Yatay tasarımının bir diğer avantajı ise nakliyesinin kolay sağlanmasıdır. Genellikle üretilen hammaddeler bu depolarda muhafaza edilir ve hammadde içerik bu depolar sayesinde müşterilere sevk edilir.

Polyester Toprak Altı Su Deposu

Polyester toprak altı tanklar genellikle değerli içeriklerin güvende olması için kullanılırlar. Polietilen benzerinden farklı olarak genellikle içerisinde mazot ve diğer yakıtların depolanması amacıyla kullanılır.

Paslanmaz Dikey Su Deposu

Paslanmaz tanklar en sağlam depolar olarak bilinir. İlaç sanayi gibi önemli kimyasal madde üreticileri paslanmaz çelikten üretilen bu tankları kullanmaktadır. Çalışma ısı oranları da en yüksek depolar olup, 80 dereceye kadar dayanabilirler. Diğerlerinden farkı ise hammaddesinden ötürü ağır olmalarıdır.

Paslanmaz Yatay Su Deposu

Paslanmaz çelikten üretilen tankların içerisinde kimyasal veya gıda fark etmeksizin hemen hemen her şey depolanabilmektedir. Çalışma ısı oranı en yüksek depo olup, hammadde yapısı serttir.
Bu makalemizde de ülkemizde en çok kullanılan depo türlerini kaleme alıp, depolar hakkında kısa bilgiler vermeye özen gösterdik. Sizlerde en çok kullanılan depolardan bir tanesine sahip olmak isterseniz müşteri temsilcilerimizle görüşerek teklif ve bilgi alabilirsiniz.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...