Ülkemizde pek çok farklı alanda depolama ürünleri kullanılmaktadır. Nitekim temel olarak depolama ürünleri organik veya kimyasal, katı veya sıvı fark etmeksizin pek çok farklı içeriğin depolandığı, nakliye edildiği ve içeriğin muhafaza edildiği ürünlerdir. Bu kapsamda polyester yatay depolar gibi üç farklı malzeme kullanılarak ve farklı farklı tasarımlarla üretilebiliyor. Temiz, depolanmış suya erişim, kriz zamanlarında yaşam ile ölüm arasındaki fark anlamına gelebilir. Doğal afetler, büyük yangınlar, sel veya hatta elektrik kesintileri olsun, pratik depolama çözümleri içerisinde su depolayabilirsiniz. Acil su ihtiyaçlarınızı karşılamak için dört etkili çözüm ise aşağıdaki gibidir.
-
Plastik Su Depoları
Bu depolar, hafiftir ve bu nedenle taşınabilirdir, bu da acil durumlarda kullanılabilir. Bunun yanında bu depolama ürünleri en uygun fiyatlı depo çözümleridir. Bu sebeple çok farklı ihtiyaçlar kapsamında kullanılabilmektedir. Genellikle 50 litre ila 25.000 litre arasında değişen çeşitli boyutlarda üretilebilir. Gıda sınıfı malzemesi nedeniyle içme suyunu depolamak için güvenlidir. Sağladıkları kolaylık nedeniyle, her evin veya iş yerinin köşelerinde acil durumlar için kullanılabilir.
-
Yağmur Suyu Depoları
Yağmur depoları, doğrudan oluklardan ve çatılardan gelen yağmur suyunu depolamak için kullanılmaktadır. Bu çok çevreci bir kullanım olmasının yanında acil durumlarda da depolanan yağmur suyu kullanılabilir. Kurulumu kolaydır ve yıkama ve sulama için çok ideal olabilirler. Yağmuru yakalamak, bu tür su toplama alanlarının belediye kaynakları üzerindeki yükü esasen azaltır ve su faturanızdan maddi tasarruf sağlayabilirsiniz. Uygun şekilde filtrelenirlerse, depoladığınız suyu içebilirsiniz.
-
Paslanmaz Çelik Su Depoları
Bu tanklar, daha büyük miktarlarda depolama yapmak için güçlü ve uzun ömürlüdür. 500 litre ile 100 tona kadar değişik hacimlerde depo üretilebilmektedir. Korozyona dayanıklı ve kolay kurulum için hafiftir. Paslanmaz çelik sağlam bir malzeme olduğu için bu depolar, güvenilir ve uzun yıllar kullanılabilir. Boyut ve kullanım açısından esneklikleri, onları acil durumlarda da kullanılabilmesini sağlar.
-
Polyester Su Depoları
Bu tanklar çok dayanıklı ve hijyeniktir, acil durumlarda kullanılabilirler. Kimyasal dayanıklılığı yüksek olduğu için fabrikalarda çok kullanılabiliyor. Bunun yanında yangın söndürme sıvısı da konularak depolanabiliyor. Bununla birlikte paslanmazlar, yani depoladıkları suyun kalitesi asla bozulmaz.
Şehirde Yağmur Hasadı Yapılır Mı?
Ülkemizde bazı şehirlerde çeşitli nedenlerde çok fazla su kesintisi olabiliyor. Bunun yanında şehirler giderek büyüyor. Bu sebeple bazı binalarda depolama ürünleri kullanılarak yağmur hasadı yapılıyor. Bu kapsamda tonluk depo fiyatları da uygun olduğu için pek çok farklı binada bu depolardan kullanılmaktadır. Depolama ürünleri tam da bu noktada devreye girerek şehirlerin ihtiyaçları karşılanırken, su kullanımı sürdürülebilir oluyor. Depolama ürünleri yağmur suyu hasadı sistemlerinin merkezinde yer alır. Yağmur suyunu toplar ve depolarlar, böylece belediye kaynaklarına olan bağımlılığı azaltır. Biriken yağmur suyu temizlik veya arıtılırsa içme amaçlı kullanılabilir. Şiddetli yağmurlar genellikle çoğu şehirdeki drenaj altyapısını boğarak sellere neden olur. Stratejik olarak yerleştirilen tanklar, özellikle fırtınalar sırasında fazla suyu toplayarak bunu hafifletir. Bu proaktif depolama, akışı azaltarak kentsel alt yapıyı korur.
İhtiyaçlarınıza Uygun Su Tankını Nasıl Seçersiniz?
Depolama ürünü seçimi birçok kritere bağlıdır. Kapasiteden malzemeye kadar, doğru olanı seçmek dayanıklı, verimli ve ihtiyaçlarınıza uygun olmasını sağlayacaktır. Öncelikle ne kadar, ne depolayacağınıza karar vermelisiniz. Ev kullanımı için küçük hacimli su deposu yeterlidir. Tarım veya endüstriyel kullanım için 5.000 ila 50.000 litre arasında değişen daha büyük tanklar sulama veya üretim ihtiyaçları için gerekli olabilir.
Günlük tüketiminizi belirlemek, seçeneklerinizi daraltmanıza yardımcı olur. Bunun yanında bu depolama ürünleri polietilen, polyester ve paslanmaz çelik olmak üzere üç farklı malzeme ile üretilmektedir. Her malzemenin kendine özgü avantajları bulunmaktadır. Bu kapsamda polietilen hafif, uygun fiyatlı ve korozyona dayanıklı, evler için idealdir. Bu kapsamda paslanmaz çelik güçlüdür, hijyeniktir ve endüstriyel veya tıbbi ortamlarda içme suyunun depolanmasında çok fazla kullanılmaktadır. Polyester kullanılarak üretilen depolar yeraltı kurulumu için kullanılabilmektedir.
Bunun yanında depolama ürünleri farklı farklı tasarımlarla üretilmektedir. Sizlerde sahip olduğunuz alana uygun bir depo seçebilirsiniz. Bu kapsamda dikey tanklar küçük bir alan kaplar ve yerden tasarruf sağlarlar. Yatay tanklar genellikle karavanlar ve yatlar için uygun tanklardır. Yer altına konumlandırılan tanklar göz önünde olmadığı için pahada ağır içeriklerin depolaması için çok kullanılmaktadır. Bu kapsamda güvenlikte sağlar.