Bahçeleriniz İçin Su Depoları Seçim Rehberi

Son zamanlarda pek çok farklı yerde, depoların kullanıldığını görüyoruz. Bu depolar, polietilen, polyester ve paslanmaz çelik olmak üzere üç farklı malzeme kullanılarak üretilmektedir. Bunun yanında bir su deposu içerisinde organik, kimyasal, katı ve sıvı olmak üzere pek çok farklı içerik depolanabilir. Ayrıca depolanan içerikler bir yerden farklı bir yere sevk etmek için yine depolar kullanılmaktadır. Bunun yanında ülkemizde hobi bahçeciliği de yaygın olarak yapılmaktadır. Bahçenize ektiğiniz bitkilerinizin sağlıklı kalması için sürekli olarak sulanması gerekir. Depolama ürünleri ile hem yağmur suyu hasadı yapabilirsiniz, hemde bahçenizi sulayabilirsiniz. Yağmur suyu hasadı ile yağmur suyunu verimli bir şekilde kullanabilirsiniz, hem de çevre dostudur. Bahçeniz için depo seçerken üç husus çok önemlidir. Bu hususlar deponun kapasitesi, üretildiği malzeme ve kurulum yeri.

Bahçeniz için doğru depoyu seçerken, ihtiyacınız olan kapasiteyi, deponun üretildiği malzemeleri ve deponuz için uygun bir yer bulmanız gerekir. Amacınıza en uygun olan depoyu seçebilir ve hemen bahçenizi sulamaya başlayabilirsiniz. Uygun ebat, bahçenizin büyüklüğüne ve kullanım amacınıza göre değişecektir. Ev tipi sebze bahçesi veya küçük bir bahçe için yaklaşık 500 litrelik bir tank yeterlidir, ancak daha büyük bahçeler veya çim alanlar için 1000 litre veya daha fazla kapasiteli bir tank almanızı öneriyoruz. Yağmur suyunun yanı sıra, musluk suyunu da depoluyorsanız, suyun ne sıklıkla kullanıldığını da göz önünde bulundurmalısınız.

Bahçeleriniz İçin Hangi Malzeme İle Üretilmiş Depoyu Kullanmalısınız?

Depolama ürünleri polietilen, polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilir demiştik. Bu malzemelerin kendine özgü üstünlükleri bulunduğu gibi, birbirlerine benzer özellikleri de bulunmaktadır. Gölgede tutmak yosun oluşumunu engellemeye yardımcı olacaktır. Yer üstü depoların kurulumu ve bakımı kolaydır, ancak bahçenizde yer kaplarlar. Yeraltına gömülen depolar ise fazla yer kaplamaz ve sıcaklıktan daha az etkilenirler. Çünkü toprak doğal bir yalıtım sağlar. Bu depoların malzemeleri ve özellikleri ise aşağıdaki gibidir.

  • Polietilen

Polietilen kullanılarak üretilen depolar hafiftir, kullanımı kolaydır ve uygun fiyatlıdır. Aynı zamanda oldukça dayanıklı olup ev kullanımına da uygundur. 50 litre ile 25 ton arasında farklı farklı hacimlerde, renk renk üretilmektedir. Bunun yanında uluslararası olarak kabul görmüş gıda temasına uygunluğu da bulunmaktadır.

  • Polyester

Polyester kullanılarak üretilen depolar ise sağlam ve dayanıklıdır. Ultraviyole ışınlarına ve sıcaklık değişimlerine dayanıklıdır, dolayısıyla dışarıda kullanıma uygundur. 400 litre ile 100 ton arasında farklı farklı hacimlerde, renk renk üretilmektedir. Devasa boyutlardaki depolar ise kurulacağı alanda üretilebiliyor. Üreticinizi arayarak daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

  • Paslanmaz Çelik

Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar ise adı üzerinde paslanmaya dayanıklıdır ve uzun süre kullanılabilir. İçme suyunun depolanması için de uygundur. Bununla birlikte gıda üretimi, ilaç üretimi, yakıt depolaması gibi farklı farklı alanlarda kullanılabiliyor. Çünkü paslanmaz depo modelleri oldukça dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Ayrıca kolay temizlenebilir. 400 litre ile 100 ton arasında farklı farklı hacimlerde, renk renk üretilmektedir. Devasa büyüklükteki depolara ekstra olarak merdiven kaynaklanmaktadır. Bu merdiven aracılığı ile deponun kapak bölümüne ulaşılabiliyor.

Biyokimya Endüstrisinde Kullanılan Depolar ve Özellikleri Nelerdir?

Ülkemizde pek çok farklı yerde depolama ürünleri kullanılıyor. Kullanılan alanlardan bir tanesi de biyokimya endüstrisidir. Bu alanda kullanılan tonluk depo modelleri içerisinde çeşitli ilaçlar, kimyevi ürünler depolanabiliyor. Bu nedenle kullanılan deponun, içerisinde depolanacak içeriğe uygun özelliklere sahip olması gerekir. Yani deponun içerisindeki ürün ile deponun tepkimeye girmemesi elzemdir. Kullanıma dayalı depo seçimi yapmak önemlidir. Biyokimya endüstrisinde, depolanacak malzemenin özelliklerine uygun bir tank seçmek gerekir. Nitekim deponun korozyon dayanımı, sıcaklık dayanımı ve temizliğinin kolaylığı gibi hususlar göz önünde bulundurularak seçilmelidir. Bu hususta polyester kullanılarak üretilen depolar çok fazla kullanılıyor. Nitekim bu depoların kimyasal dayanıklılığı da oldukça yüksektir.

Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar, korozyon ve darbe direncine sahiptir, kimyasallardan ve mikroorganizmalardan kolay kolay etkilenmez. Yüksek sıcaklıklarda sterilize edilebildiğinden ilaç ve fermantasyon işlemlerinde kullanılmaya uygundur. Nitekim bu depoların sıcaklık dayanımı ise 80 dereceye kadardır. Bir diğer özelliği ise yüzeyinin pürüzsüz olması, kolay kirlenmemesi ve temizliğinin kolay olmasıdır. Polietilen kullanılarak üretilen depolar ise hafiftir, kullanımı kolaydır, aşınmaz. Bazı kimyevi ürünlere dayanıklıdır. Deterjan üretimi, turşu kurumu gibi işler için çok fazla kullanılıyor.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...