Doğru Gıda Sınıfı Depolama Tankı Nasıl Seçilir?

Tüm depolama çeşitleri hem ülkemizde hem de diğer ülkelerde oldukça fazla kullanılmaya başlanmıştır. Genel olarak üreticiler su deposu çeşitlerini hemen hemen her ihtiyaca çözüm olabilmeleri açısından tasarlamaktadır. Tüm depolama ürünlerini incelediğimizde belirli tasarımlar görmekteyiz. Bu tasarımların kullanıcılar açısından önemli bir yeri bulunmaktadır. 

Üretim endüstrisinde gıda üreten sanayiler ve çiftçiler için gıda depolaması hususu da oldukça önem arz etmektedir. Bu tarz yerlerde dayanıklı, uygun fiyatlı ve gıdaya uygun hammaddeler ile üretilmiş depolar aranmakta ve kullanılmaktadır. Bir deponun gıdaya uygun olması oldukça önem arz eder. Çünkü tüketici algısında genellikle bir deponun içerisinde gıda depolanabiliyorsa hemen hemen her şey depolanabilmektedir gibi bir fikir bulunmaktadır. Bu fikir sonucunda gıdaya uygunluk önem arz etmektedir. Depoların gıdaya uygunluğunu anlamak için en çok kullanılan depoları anlamak gerekmektedir.

tursu-1669047678

Gıda Depolanmasında En Çok Kullanılan Depolar Hangileridir?

Her deponun içerisinde gıda depolaması yapılamaz. Bu durumun farkında olan üretim endüstrisi markaları, belirli depoları satın almaktadır. Depolar polietilen, polyester, paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir. Bu hammaddelerin içerisinden en çok tartışmalı olanı polietilendir. Çünkü polietilen halk arasında plastik olarak bilinmektedir. Fakat polietilenin gıdaya uygunluğu bulunmaktadır. Hatta söz konusu bu uygunluk uluslararası düzeyde kabul edilmiştir. Şimdi gelin hep birlikte gıda depolaması amacıyla en çok kullanılan depolara bir göz atalım.

Polietilen Yatay Su Deposu

Gıda denince aklımıza hemen katı gıdalar geliyor fakat hayatımızı hayat katan öyle bir gıda vardır ki en çok onun depolaması yapılmaktadır. Söz konusu gıda sudur. Su depolaması için yatay tasarıma sahip depolar oldukça fazla kullanılmaktadır. Sadece sabit yapılarda değil seyyar araçlarda da yatay tasarıma sahip depolar oldukça fazla kullanılmaktadır. Yatay tasarımlı depolar kapladığı alan az olduğundan dolayı seyyar araçlarda tercih edilmektedir.

Bunların yanı sıra yatay tasarımlı depolar yağmur hasadı sistemlerinden çok kullanılan depolardandır. Üretim endüstrisinde ise tasarımından dolayı üretim bantlarına uyum sağlamaktadır. Depolamanın yanı sıra nakliye amaçları doğrusunda da kullanım alanına sahiptir. Nakliye edilebilir özelliği sayesinde pek çok içerik bu depolar sayesinde sevk edilmektedir. Daha pek çok avantajından ötürü yatay tasarıma sahip depolar oldukça fazla kullanılmaktadır.


Silo Depolar

Farklı bir gıda depolaması alanında kullanılan silo depolar, pek çok amaç doğrultusunda kullanılmaktadır. Özellikle tarım alanında tahıl depolaması ve muhafazası için oldukça fazla kullanımı bulunur. Konik tasarımı sayesinde deponun içerisinde bulunan içerik tam olarak boşaltılabilmektedir. Tarım alanında kullanımının yanı sıra kimyasal depolama alanında da oldukça fazla kullanılmaktadır.


Turşu Deposu

Turşu depoları, turşu gibi asidik gıdaların depolanabilmesi için üretilen depolardır. Genel tasarımlarının bulunmasının yanı sıra spesifik olarak gıda depolanmasının yapıldığı depolarda bulunmaktadır. Bu depolar içerisinde sadece turşu değil zeytin, üzüm yaprağı gibi salamura gibi işlemler de yapılabilmektedir.


Paslanmaz Su Depoları

Paslanmaz çelikten üretilen depolar içerisinde her içerik depolanabilmektedir. Paslanmaz su deposu genellikle en sağlam olarak anılan depolardır. Sağlam olarak anılmasının asıl nedeni ise sert yapısı ve yüksek çalışma ısı oranlarıdır. Yüksek çalışma ısı oranı sayesinde pek çok kimyasal depolanabilmektedir. Gıda depolaması tarafında ise ilaç depolaması da bu depolarda yapılabilmektedir. Öte yandan bazı sıcak içeriklerin direkt olarak depolanması gerektiğinden ötürü bu depolar kullanılmaktadır.

Depoların Ortak Özellikleri Nelerdir?

Depolar, üretildikleri hammadde ve tasarımları özelinde bazı üstünlükleri bulunmaktadır. Üstünlükleri yanı sıra genel olarak ortak özellikleri bulunmaktadır. Ortak özellikleri sayesinde bütün depolama ürünleri depo olmaya uygundur. Bütün depolama ürünleri çevre yönetim sistemlerine uygun bir biçimde üretilmektedir. Bunların yanı sıra hepsinin ultraviyole yalıtımı bulunmaktadır. Yalıtım özellikleri genel olarak hammaddelerinden kaynaklanmaktadır. Hammaddeleri dolayısıyla gıdaya uygunluğu bulunmaktadır. Çalışma ısı oranları ise polietilenlerde 50, polyesterde 60, paslanmaz çelik depolarda ise 80 dereceye kadar çıkabilmektedir. Bunların yanı sıra tüm depolama ürünleri istenilen renklerde üretilebilmektedir. Bu sayede depolanan farklı içerikleri daha rahat bir şekilde kategorize edebilirsiniz. 

Bu makalemizde de gıda depolaması hususunda en çok kullanılan depoları, bu depoların neden gıda depolaması hususunda çok fazla kullanıldığını kaleme aldık. Sizlerde gıda depolaması yapıyorsanız, üstün kalite ile üretilen depolarımızdan satın almak isterseniz müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...