En İyi Plastik Su Deposu Nasıl Seçilir?

Su depoları, içerisine depolanan sıvıyı gerektiğinde kullanmak üzere depolayan kaplara denilir. Paslanmaz, plastik ve polyesterden imal edilen çeşitleri vardır. Su deposu seçimi yaparken belirleyici olan başlıca faktörler, deponun nasıl kullanılacağı ve deponun konumlandırılacağı yerdir. Daha çok yanyana dizilen yatay su depoları, çoğu kimyasalın depolanması için daha uygundur. İçeriye ışık almayan yapısı ile ışığa duyarlı sıvılar için kullanılması uygundur. Polyester yatay su depoları 400 litre kapasiteden başlayarak, 100 ton kapasiteye kadar büyüyebilmektedir. Kapasite arttıkça yatay yapısı enlemesine büyür. Konumladırılacağı alanı yatay olarak müsait hale getirmek mühimdir.

Plastik Depo Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Bir diğer konu ise deponun içerisine depolanacak sıvı ile ilgilidir. Eğer deponun içerisine su depolanacak ise hemen hemen her türlü depo su depolamak için uygundur. Fakat depo içerisine depolanacak bir kimyasal söz konusu ise deponun kimyasal ile tepkimeye girmeyecek bir malzemeden yapılmış olması gerekir. Bu doğrultuda depo alacağınız firmaya deponun hangi malzemeden imal edildiğinin sorulması gerekmektedir. Bunun yanı sıra plastik depolar çoğu sıvının depolanmasına uygundur.

Bir başka dikkat edilmesi gereken husus ise kapasite belirlenmesidir. Eğer ki bir kaç farklı sıvı depolamak istiyorsanız, hiç üşenmeden bu sıvıların depolanmasındaki ihtiyaç duyulan kapasite miktarını hesaplamanız gerekmektedir. Aynı depo içerisinde birkaç sıvının karıştırılmaması önerilir. Kimyasal karışımların karıştırma aşaması depo dışarısında yapılıp, eğer uygunsa depo içerisine konulmalıdır. 

Plastik su depoları konumlandırılırken, bu depoların temizlenmesi gerektiğini düşünerek konumlandırılması gerekmektedir. Şöyle ki bu depoların belirli periyotlar ile temizlenmesi gerekmektedir. Siz deponuzu belirli bir alana sıkıştırırsanız, temizlik için görevlendirdiğiniz personel burada zorlanacağından ötürü atladığı noktalar olabilir. Temizliğe de alan bırakacak şekilde konumlarsanız bir sorun kalmayacaktır.

Bir başka konu ise kullanım amacıdır. Bir depo üretim bandında rol oynayacak ise deponun içerisine akıtma yapacak çeşmenin yukarıya monte edilmesi gerekmektedir. Çünkü bütün depoların kapakları, depoların en üstüne konumlandırılır. Seçilen deponun kapasite yüksekliği öğrenilip, çeşmenin ona göre konumlandırılması gerekir. 

En önemli hususa gelecek olursak, bir uzmandan yardım almanız. Eğer ki depo konusunda hiç bir bilginiz yoksa endişe etmenize gerek yok. Karmod Plastik’in uzman kadrosuna ulaşarak kafanıza takılan sorular ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

Su depoları kuraklık veya çok sık su kesintisinin yaşandığı yerlerde de çokça tercih edilmektedir. Özellikle kurak olan ve suyun iletilemediği bölgelerde hayat kurtarıcı olan plastik su depolarının gri ve mavi olmak üzere iki farklı renk seçeneği bulunmaktadır. Farklı renkler tercih ederek depoladığınız sıvıları daha rahat kategorize edebilirsiniz.

Yağmur suyu yakalamak için kullanılan su depolarında ise dikey su depoları kullanılabilir. Örnek olarak verebileceğimiz bir durum ise apartmanların çatısına yağan yağmur suyunu tahliye etmek için kullanılan borular direkt olarak sokağa akıtılır. Bunun yerine bu boruları bir su deposuna bağlarsak yağmur sularını sonraki aşamalarda içmek için kullanmasak dahi bitkileri sulamak için veya balkon tarzı alanları temizlemek için kullanabiliriz. Bunun için deponun su giriş bölümüne bir filtre takarak çatıda bulunan yabancı maddeleri filtre edebilirsiniz. Yağmur yağmadığı dönemlerde deponun ağzını kapalı tutarak canlı hayvanların içerisine girmesini önleyebilirsiniz. Bu durumun bir diğer avantajı ise su faturanıza yansıyacaktır. Bu depolar ile evde kendiniz yağmur yakalama sisteminizi kurabilirsiniz.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...