Kimyasal Depolama'da Fabrikanız İçin İhtiyacınız Olan Tank Türleri Nelerdir?

Kimyasal madde veya kimyasal karışımların depolanması daima bir kafa karışıklığı yaratmıştır. Çünkü her kimyasal maddenin kendine has bir doğası bulunmaktadır. Bazı kimyasal maddeler açığa ısı çıkarırken bazı maddeler oldukça dikkatli bir biçimde depolanmalıdır diyebiliriz. Peki bu maddeler neyde depolanmalıdır diye soracak olursanız işte orada devreye bu tanklar girmektedir.

Bu tanklar üç farklı hammadde ile üretilmektedir. Bu hammaddeler polietilen, polyester ve paslanmaz çelik diyebiliriz. Başka bir kimyasal olan deterjan gibi kimyasallar için en uygun depo silo depoları diyebiliriz. Çünkü bu depolar konik tasarımı sayesinde tam boşaltım sağlanabiliyor. Özellikle düşük hacimli kimyasal maddelerin depolanması hususunda önemli olmaktadır. Ayrıca kapalı ağız ve açık ağız sistemi bulunmaktadır. Genellikle açık ağız tasarımlarda tahıl gibi gıdalar depolanırken, kapalı ağızda ise kimyasal gibi korunması gereken sıvılar depolanabilmektedir. 

Öncelikle bilinmelidir ki bütün tanklar, imalat hatalarına karşı iki yıl boyunca garanti altındadır. Buna ek olarak kullanıma bağlı depolarınız üretim tesislerimizde tamir edilebilmektedir. Ayrıca almış olduğumuz pek çok sertifika sayesinde çevre yönetim sistemlerine göre üretilmektedir. Peki bu depoların üretimlerini kimyasal depolama kısmında mercek altına alıp, hep birlikte öğrenelim.

Polietilen su deposu nedir?

Polietilen tanklar, halk arasında plastik olarak bilinirler. Bu yüzden pek çok kişi bu depolardan uzak dururlar. Fakat bu depolar lineer düşük yoğunluklu polietilen ile üretilmektedir. Bu depolar asla depoya zarar verecek bir madde veya kalitesiz hammadde ile üretilmezler. 

Bu hammaddenin uluslararası sağlık örgütleri tarafından gıdaya uygunluğu kabul edilmiştir. Bununla birlikte bu depoların Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan araştırmalar ve alınan numuneler sonucu sağlığa bir zararı olmadığı bulunmuştur. Kimyasal depolama açısından ise bu depoları kullanırken çalışma sıcaklığını göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Tabi ki kurumsal kullanım açısından bazı kimyasal hammaddelerin depolanıp, nakliyesi de bu depolar ile yapılmaktadır. Bunların yanı sıra ebat çeşitliliğine baktığımızda ise 50 litre kapasiteden başlayarak 25.000 litre kapasiteye kadar ulaşabildiklerini görmekteyiz.

Polietilen depoların özellikleri; 

  • En uygun fiyatlı tank kategorisindedir.
  • Uzun ömürlüdür.
  • İstenilen herhangi bir renk paletinde üretimi yapılabilir.
  • Monoblok yani tek parça şeklinde üretilirler.
  • Temizliği oldukça kolaydır.
  • Çevre ve sağlık koşullarına uygun olarak üretilir. 
  • Yüksek ultraviyole ışın koruması vardır.(Güneş ışınları içeriye girmez.)
  • Çalışma sıcaklığı -5 derece ile +50 derece arasındadır.

Polyester su deposu nedir?

Polyester hammadde ile üretilen bu depolar, hammadde olarak özünde polyester reçine, cam elyaf ve özel yapıştırıcılar kullanılarak üretilmektedir. Kimyasal depolama açısından baktığımızda polyester su deposu en uygun depodur diyebiliriz. Bu depolar kimyasal madde ve mazot gibi maddelerin depolanması için yüksek kimyasal mukavemet gerektiren durumlarda izoftalik ve epoksi esaslı vinilester reçine kullanılarak da üretilebilmektedir.Bu sayede bu depolar yüksek kimyasal dayanım gereken zor durumlara uyum sağlayabilir. Bu noktada tabiki kullanım amacınızı bizlere belirtmeniz önem arz etmektedir.
Bu depoların kullanıcısına sağladığı avantajlar bununla da bitmedi. Bu depolar yerinde montaj seçeneğine sahiptir. Bu seçenek sayesinde büyük ebatlardaki depolar, girilmesi zor olan yerlere girilerek kurulabilmektedir. Bu aşamada ise sizlerede uygun olan depoyu seçmek kalmaktadır. Ebat özelliklerine baktığımızda ise 400 litre kapasiteden başlayarak 100 ton litre kapasiteye kadar ulaşabildiklerini görmekteyiz.

Polyester depoların özellikleri; 

  • Yerinde montaj yapılabilir.
  • En büyük hacimli depolar üretilebilir.
  • İstenilen herhangi bir renkte üretilebilir.
  • İstenilen herhangi bir ebatta üretilebilir.
  • Yüksek ultraviyole ışın koruması vardır.
  • Çalışma sıcaklığı -5 derece ile +60 derece arasındadır.

Paslanmaz çelik su deposu nedir?

Adı üzerinde paslanmaz ve korozyona uğramayan bu depolar , krom nikel alaşımlı paslanmayan 304 & 316 kalite saclar ile silindirik, prizmatik ve yatay tasarımlı olarak birleştirilerek üretilmektedir. Ayrıca yine paslanmaz çelikten malzemeden ayakları da bulunur böylece steril olması açısından yer ile teması oldukça azdır. Bu depolarında tıpkı polyester tanklar gibi yerinde montaj imkanı bulunmaktadır. 

Yerinde montaj ise çelik sacların argon kaynağı ile birleştirilmesiyle yapılmaktadır.  Dolayısı ile tamiri de yapılabilen bu depoların, istenilen boyutlarda tankların kurulumu yapılabilmektedir. Kimyasal depolama açısından ise yine uygun olan depolardandır diyebiliriz. Çünkü çalışma sıcaklığı en yüksek depodur. Hammadde özelliğinden ötürü çabuk soğuk ve çabuk ısınabilir. Sıcak bir içerik depoladığınızda dokunmamanızı tavsiye ederiz. Genellikle medikal ve ilaç depolamak için kullanılırken, bu depolarda aklınıza gelen her şey depolanabilmektedir.

Paslanmaz çelik depoların özellikleri; 

  • Depo sağlamlığını artırmak amacıyla tank içerisinde çelik paslanmaz çubuk kullanılmaktadır.
  • Hammadde olarak gıdaya uygun bir yapısı bulunmaktadır. Bu depoların içerisinde suyun yanı sıra ,süt, meyve suyu, zeytinyağ, sirke, pekmez, çikolata gibi gıdaların yanı sıra  glikoz gibi hammaddeler de muhafaza edilerek depolanabilmektedir..
  • Sıvıya dayanıklı ve paslanmaz , korozyona uğramaz.
  • Ebatlar büyüdükçe, tasarımlara merdiven eklenmektedir.
  • Çalışma sıcaklığı en yüksek depolardır.
  • Yerinde montaj seçeneği vardır.
  • Yüksek ultraviyole ışın koruması vardır.

Bu makalemizde de kimyasal depolama ile ilgili kafalara takılan soruları kaleme almış olduk. Umarız aklınızda kimyasal depolama ile ilgili bir soru işareti kalmamıştır. Eğer herhangi bir konuda soru işareti kaldıysa, müşteri temsilcilerimize arayarak bilgi alabilirsiniz.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...