Su Depoları Hammaddeleri Nelerdir? Özellikleri Nedir?

Ülkemizde depolama ürünleri birçok farklı ihtiyaç doğrultusunda kullanılmaktadır. Bu kapsamda bir depo seçerken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli şeylerden biri, yapıldığı malzemedir. Bu malzemeler sırasıyla polietilen, paslanmaz çelik ve polyesterdir. Belirli uygulamalara uygunluğunun ve belirli ortamlara uyumunun yanı sıra, malzeme tankın dayanıklılığını ve uzun ömürlülüğünü etkiler. Her malzemenin kendine özgü özellikleri, faydaları ve eksiklikleri vardır. Bizlerde sizler için araştırdık ve tüm hammaddelerin özelliklerini aşağıda sizler için listeledik.

  • Polietilen (Plastik) Tanklar

Polietilen veya yaygın olarak plastik olarak adlandırılan, en popüler su depolama tankı türlerinden biridir. Bunlar, tankları dikişsiz ve standart bir duvar kalınlığına sahip hale getiren döner kalıplama olarak bilinen bir prosedür kullanılarak yapılır. Polietilen tanklar boyutlarına göre hafiftir ve bu nedenle bir noktadan diğerine taşınması kolaydır ve kurulumu daha az zahmetlidir. Polietilen tanklar, UV dayanıklılığı bulunmaktadır. Dolayısıyla hiçbir bozucu etki olmadan sürekli güneş ışığına maruz kalabilir. Polietilen tanklar diğer tanklara kıyasla nispeten daha ucuzdur. Polietilen tanklar da kapasite çeşitliliği bulunmaktadır. Bu çeşitlilik 50 litre ile 25.000 litre arasında değişmektedir. Bu kapsamda farklı ihtiyaçlarınız için size uygun olan kapasiteyi seçebilirsiniz.

  • Paslanmaz Çelik Tanklar

Paslanmaz çelik, diğer hammaddelere göre daha fazla darbe mukavemetine sahip olduğu ve ayrıca korozyona çok iyi direnç gösterdiği için en dayanıklı malzemelerden biridir. Bu tanklar genellikle gıda işleme, ilaç ve içme suyu depolaması gibi son derece hijyenik alanlarda kullanılır. Paslanmaz çelik tanklar son derece dayanıklıdır ve uygun koşullarda uzun yıllar kullanılabilir. Pas ve diğer korozyon türlerine karşı yüksek direnci nedeniyle paslanmaz çelik, yaşamın birçok alanında yaygın olarak kullanılır. Paslanmaz çelik çok steril bir malzemedir. Bu nedenle, içme suyu ve diğer sarf malzemelerini depolamak için bile kullanılır. Paslanmaz çelik tanklar çok yüksek sıcaklıklara dayanabilir, bu da hem sıcak hem de soğuk suyu depolamalarına olanak tanır.

  • Polyester Tanklar

Fiberglas tanklar, cam elyaflarının reçine ile birleşiminden yapılır. Bu malzeme, çok çeşitli çevresel unsurlara karşı güçlü ve dayanıklı olarak kabul edilmiştir. Ayrıca aşınmaz ve bu nedenle kimyasalları ve diğer aşındırıcı unsurları depolamak için mükemmeldir. Kimyasal dayanıklılığı oldukça yüksektir. Bu tanklar güçlü ve hafiftir ve metal tanklara göre kullanımı ve kurulumu çok daha kolaydır. Fiberglas tanklar, ek bağlantı parçalarının yanı sıra çok sayıda farklı boyut ve şekle uyum sağlayacak şekilde yapılabilir ve bu da onları tasarım açısından oldukça uyarlanabilir hale getirir. 

Depoların Bazı Ortak Özellikleri Nelerdir?

Depolama ürünleri genel olarak sağlam olarak üretilmektedir. Bu kapsamda ihtiyacınıza ve depolacağınız içeriğe göre depo seçmeniz önerilmektedir. Bunların yanında yerüstü ve yeraltı olarak üretilebilmektedir. Ancak yer altına konumlandırılan depoların kurulumu sırasında dikkatli olmak gerekmektedir. Ayrıca foseptik olarak kullanılan yeraltı depoların temizliğine ve ara ara boşaltılmasına da özen gösterilmesi gerekmektedir. Bunların yanında bütün depolama ürünleri istenilen herhangi bir renkte üretilebilmektedir. Bu kapsamda istediğiniz rengi sipariş edebilirsiniz. Farklı renkte üretilmesinin de birçok farklı faydası olabilmektedir. Depoladığınız farklı içerikleri bu sayede daha rahat bir şekilde kategorize edebilirsiniz. 

Yağmur Suyu Hasat Sistemi Kurulumu

Ülkemizde yağmur hasadı sistemi çok yaygın olmasa da bazı kesimler tarafından oldukça fazla kullanılmaktadır. Bu kapsamda yağmur suyu hasat sistemi kurulumu çok basittir ve size su tasarrufu sağlayacak ve belediyenin su kaynaklarına olan bağımlılığınızı azaltacaktır. Toplanan suyu sulama yada ev gereksinimleri için kullanmak için, suyu depolama tankından suyun gereksinim duyulduğu yere aktaracak bir su pompası bağlanmalıdır. Olukların, iniş borularının ve filtrelerin güzel çalışabilmesi için düzenli olarak temizlenmesi gerekir. 

  • Bir Su Toplama Alanı Seçin

Su toplama alanı, yağmur suyunun hasat sistemine düşeceği bir yüzeydir. Bu alan çoğu zaman çatınız olur. 

  • Oluk ve İniş Boruları Takın

Yağmur suyunun iniş borularına ve dolayısıyla tankınıza ulaşabilmesi için olukların çatı kenarlarına vidalayın.

  • Depolama Alanı

Plastik, metal yada polyester tankının müsait bir yere kurulumu yapılmalıdır. Depolama tankının üstüne, kirlenmeyi ve buharlaşmayı en aza indirmeye destek olan sıkı bir kapak takıldığından güvenilir olun.

  • Filtreleme Sistemlerinin Kurulumu

Filtreleme sistemleri, çatınızdan veya suyun toplanma alanında gelebilecek kalın metaryalleri deponun içerisine almayacak incelikte olmalıdır. 

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...