Su Depolarında En Çok Karşılaşılan Sorunlar Nelerdir?

Depolama ürünleri gıda fabrikalarından, kimya tesislerine, tarımdan hayvancılığa kadar pek çok alanda kullanılmaktadır. Ancak uzun süreli kullanımlarda çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir. Nitekim su deposu içerisinde organik, kimyasal, katı veya sıvı herhangi bir içerik depolanabiliyor. Bu sebeple depolar birçok endüstrinin vazgeçilmez araçlarından biridir. Ancak kirlenme, sızıntı, depolanan içeriğin kalitesinde değişiklik ve temizlenmeme gibi durumlarda bazı sorunlar olabilir. Bu sorunların önüne geçebilmek için deponun düzenli olarak temizlenmesi önemlidir.

Gıda fabrikalarında ve hayvancılık alanında kullanılan tankların içerisinde kireç ve bakteri birikimi çok fazla olabiliyor. Özellikle süt gibi içerikler depolanan tankların düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Kimyevi ürünler ve tarım ilacı üretilen fabrikalarda tankların üretiminde kullanılan malzemeler oldukça önemlidir. Bu sebeple depolamak istediğiniz içeriğe uygun depo seçmelisiniz. Özellikle dışarıda kurulan tanklarda sıcaklık değişimleri veya dış darbeler nedeniyle çatlaklar oluşabilmektedir. Sızıntılar sadece su kaybına neden olmakla kalmaz, aynı zamanda deponun çevresini de etkileyebilir. Tanklar özellikle fabrika ve tarım arazilerinde sıklıkla kullanıldığı için düzenli olarak temizlenmelidir.

Depoların Üretiminde Kullanılan Malzemeler ve Özellikleri Nelerdir?

Depolama ürünleri, çeşitli tasarımlarda ve renklerde üretilebiliyor. Sizlerde istediğiniz herhangi bir renkte depo satın alabilirsiniz. Bununla birlikte tonluk depo modellerinin üretimi için uygun malzeme, kullanıma bağlı olarak değişmektedir. Tarım, gıda üretimi, kimya sanayi gibi her alanın ihtiyacına göre uygun depo malzemesi seçimi yapılmaktadır. En çok kullanılan üç depo malzemesi ise polietilen, polyester ve paslanmaz çeliktir. Malzeme olarak polietilen hafif ve ucuzdur, polyester yüksek kimyasal dirence sahiptir, paslanmaz çelik ise hijyenik koşulların sağlanması açısından ve sağlamlık açısından önemli bir malzemedir. Her birinin kendine özgü üstünlükleri olduğu gibi benzer özellikleri de bulunmaktadır. Bizlerde araştırdık ve bu malzemelerin bazı özelliklerini aşağıda sizler için listeledik.

  • Polietilen

Polietilen kullanılarak üretilen tanklar hafif, dayanıklı ve ucuzdur. Tarım ve normal ev kullanımları için veya yağmur suyunun depolanmasında kullanılmaya uygundur. Kimyasallara dayanıklı olduğundan zayıf asit veya alkali sıvıların depolanmasında da kullanılır. Bunlara örnek olarak turşuları verebiliriz. Bununla birlikte bu depoların UV ışınlarına karşı dayanıklılığı bulunmaktadır. Bu sebeple deponuzu dışarıda kullanabilirsiniz. 50 litreden başlayarak 25 tona kadar farklı farklı hacimlerde depo üretilebiliyor. Bununla birlikte polietilen gıda temasına uygun bir malzemedir.

  • Polyester

Polyester kullanılarak üretilen depolar hafif, darbelere ve korozyona dayanıklıdır. Bu nedenle kimyasalların depolanması için uygundur. Gıda fabrikalarında ve endüstriyel amaçlarla da kullanılırlar. Kimyasal dayanıklılığı oldukça yüksek olduğu için kimyevi ürünler üreten fabrikalarda bu depoları oldukça fazla görebiliriz. 400 litre ile 100 ton arasında farklı farklı hacimlerde depo üretilebiliyor. 100 ton gibi devasa boyuttaki depoları ise üreticiler yerinde kurulum yapabiliyorlar. Nitekim bu kadar büyük depolar fabrikalara sığmadığı için fabrikanın içerisinde depoyu üretiyorlar.

  • Paslanmaz çelik

Bu malzeme son derece dayanıklı ve korozyona dirençli olup, bu malzeme kullanılarak üretilen depolar gıda ve içecek sektöründe sıklıkla kullanılır. Hijyenik yapısı ve sıcaklık değişimlerine dayanıklılığı sayesinde içme suyu ve süt depolamak için idealdir. Diğer malzemelere göre daha pahalı olmasına rağmen uzun süre kullanılabilmesi, kolay temizlenebilmesi avantajları bulunmaktadır. Çabuk ısınıp, soğuyabilen bir malzeme olduğu için bu malzeme kullanılarak üretilen depolar ilaç ve mikrobiyoloji alanında dahi kullanılabiliyor. 500 litre ile 100 ton arasında farklı farklı hacimlerde depo üretilebiliyor. Bununla birlikte büyük depolara ekstra olarak merdiven kaynaklanıyor ki, deponun kapak kısmına ulaşım sağlanabilsin. Yerinde kurulum özelliğinin bulunmasının yanında 80 dereceye kadar ısı dayanımı bulunmaktadır.

Su Deposu Fiyatları Uygun Mu?

Depolama ürünleri hayatımızın hemen hemen her alanında kullanılıyor. Bu kapsamda pek çok farklı hacimde ve tasarımda depolama ürünü bulunuyor. Bu depolar dikey, yatay veya silo şeklinde üretilebiliyor. Bununla birlikte su deposu fiyatları deponun boyutuna, üretildiği malzemeye ve deponun tasarımına göre değişmektedir. Ancak genel olarak depoların fiyatları oldukça uygundur. Özellikle polietilen kullanılarak üretilen depolama ürünleri en uygun fiyatlı depolama ürünleridir. Polietilen depoların uygun olmasının sebeplerinden birisi ise deponun üretim yöntemidir. Bir deponun üretim yöntemi ise, kalıplara belirli oranda polietilen dökülmesi ve üflenerek kalıplanmasıdır. Kalıptan çıkarılan deponun çapakları temizlenir ve satışa hazır hale getirilir. Bu depolar seri bir şekilde üretildiği için oldukça uygun fiyatlıdır.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...