Su Depolarında Kullanılan Malzemeler ve Seçenekler

Depolama ürünleri birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Her şey bu depoların gücü ve dayanıklılığı ile ilgilidir. İster eviniz ister işiniz için olsun, gelecekte dayanıklılığından ve güvenliğinden şüphe etmeden doğru su deposu seçtiğinizden emin olmalısınız. Nitekim doğru depo için malzeme seçimi önemlidir. Çünkü depo üretiminde her hammaddenin farklı özellikleri ve değeri bulunmaktadır. Ayrıca depoya sağladığı avantajları da farklıdır. Ortak özellikleri arasında ise her deponun farklı renklerde üretildiğini söyleyebiliriz. Depoların üretildiği hammaddelerin farklı özelliklerini ise aşağıda sizler için listeledik.

  • Polietilen

Sahip olduğu birçok özelliklerden dolayı nüfus arasında yüksek bir kullanım oranına sahip olan polietilen depo modelleri, oldukça uygun fiyatlıdır. Bu tanklar hafiftir, bu sayede kolayca taşınabilirler. Ayrıca, UV ışınlarına dayanıklı ve bu nedenle güneş altında parçalanmayacak yüksek yoğunluklu plastikle üretilmiştir. Bu da onları dış mekanlarda kullanım için oldukça ideal hale getirir. Ayrıca, polietilen tanklar esnek yapıdadır ve bu esneklik, çatlamadan küçük darbelere dayanmalarını sağlar. Ayrıca, çoğu kimyasala karşı dayanıklıdırlar, bu nedenle çeşitli türlerdeki sıvıları depolamak için kullanımlarında büyük çeşitlilik bulurlar.

  • Polyester

Polyester kullanılarak üretilen bu tanklar, yerüstü ve yeraltı kullanımları için de uygundur. Çok güçlü ve sağlam tanklardır. Polyester kullanılarak üretilen bu tanklar yüksek basınca dayanır ve özellikle büyük depolama ihtiyaçları için kullanışlıdır. Ayrıca, iyi yalıtıma sahiptir, bu nedenle eğilmeden veya deforme olmadan aşırı sıcaklıklara dayanabilirler. Bu, onları sıcaklıkların büyük ölçüde değiştiği alanlar için oldukça ideal hale getirir.

  • Paslanmaz Çelik

Bütün depoların en güçlüsünü ve en dayanıklısını istiyorsanız, paslanmaz çelikten üretilen depolardan satın almalısınız. Dayanıklı ve korozyona karşı dirence sahiptirler, bu da onları uzun süre depolama yapmak için uygun hale getirir. Paslanmaz çelikten üretilen bu tanklar suya zararlı kimyasallar sızdırmaz. Bu tankların temizlenmesi ve bakımı da çok kolaydır. 

Su Depoları Yeterince Dayanıklı Mı?

Bir depolama ürünün dayanıklılığı için doğru malzemenin seçimi, kullanım, bütçe ve iklim koşulları gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Nitekim 3 tonluk su deposu modelleri hemen hemen her yerde kullanılmaktadır. Farklı hammaddeler kullanılsa da bütün depolama ürünleri oldukça dayanıklıdır. Örnek olarak polietilen depolar, hafif, ucuz ve çok yönlüdür. Özellikle kolay kurulum ve taşınabilir olması sayesinde konut kullanımları veya daha küçük ticari kullanımlar için uygundurlar. Polyester kullanılarak üretilen tanklar yapı olarak güçlüdür, en zorlu koşullara dayanabilirler. Kimyasal dayanıklılığı da oldukça yüksektir ve çok yüksek basınçları ve geniş sıcaklık değişimlerine dayanabilirler. Paslanmaz çelikten üretilen tanklar, dayanıklılık ve hijyeni düşünen herkes kullanabilir. Bütün depolama ürünleri, sert hava koşullarına karşı dayanıklı, korozyona karşı direnç ve depolanan su açısından güvenlik sağlamak için üretilmiştir. Üretim süreçlerinde kullanılan malzemelerin kalitesi, genel dayanıklılıklarını belirler. Depoların hangi malzemelerden yapıldığını bilerek, ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçebilirsiniz.

Yağmur Suyu Nasıl Depolanır?

Yağmur suyu hasadı, yalnızca doğa için tasarruf sağlamakla kalmaz, aynı zamanda yıl boyunca, hatta kurak mevsimlerde bile su faturalarını azaltmak için akıllıca bir fikirdir. Nitekim tonluk depo fiyatları da oldukça uygun olduğu için bu tarz yağmur hasadı sistemleri kurmak çok maliyetli olmayacaktır. Tüm süreç genellikle evinizin çatısına monte edilen toplama sistemi yani saçaklar ile başlar. Sistemin bir diğer önemli bileşeni, yağmur suyunu depolama tankınıza yönlendiren oluklar ve iniş borularıdır. Burada önemli nokta, suyun toplandıktan sonra kirlenmemesi için çatı ve olukların temiz tutulması gerekliliğidir. 

Birçok farklı depolama ürünü bulunmaktadır. Polietilen, polyester ve paslanmaz çelik malzemeden yapılmış çeşitli depolar bulunmaktadır. Her birinin kendine özgü avantajları vardır. Sizin için doğru depoyu seçtiğinizde, depoyu yerleştirme zamanı gelmiştir. Tankın yerleşimi çok önemlidir. Sağlam, pürüzsüz bir tabana yerleştirilmeli ve yağmur suyunuzun toplanma noktasına yakın bir yere yerleştirilmelidir. İniş boruları, güvenli ve sızdırmaz bir yapıya sahip olmalı ve tankınızın girişine düzgün bir şekilde bağlanmalıdır. Yağmur suyunu toplamanız ve depolamanız için birkaç iyi neden vardır. Birincisi, belediyelerin su temini için artan faturaları azaltmanıza yardımcı olacaktır. Yağmur suyu doğal olarak minerallidir ve musluk suyunda bulunan birçok kimyasaldan arındırılmıştır. Sulama, çamaşır yıkama ve hatta düzgün bir şekilde arıtıldığında içme suyu olarak bile kullanılabilir.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...