Su Deponuzu Güneş Işığından Nasıl Korursunuz?

Son yıllarda bu tanklar çevremizde gördüğümüz hemen hemen her yerde kullanılmaktadır. Halk arasında su deposu olarak bilinen fakat aslında kimya dilindeki adı polietilen olan hammadde ile üretilen depolar oldukça meşhurdur. Bunun bir sebebi de en uygun fiyat etiketine sahip depo olması özelliğidir. Bu depolar, pek çok kullanım alanına sahiptir. Öyle ki bireysel kullanımda evlerimiz de hemen hemen her iş için kullanılırken, kurumsal kullanımda sanayilerde üretilen içeriklerin depolanması, nakliye edilmesi gibi amaçlar ile kullanılabilmektedir.

Genel kullanım alanına bakacak olursak, bu tanklar bir sıvının,gıdanın veya herhangi bir kimyasal maddenin depolanıp, muhafaza edilmesi ile birlikte ihtiyaç anında tahliye edilerek kullanılmasını sağlayan araçlardır. Tabii bu tanklardan almak isteyen ve halihazırda kullanan insanların kafasında Güneş ışınları ile ilgili bazı sorular oluşmaktadır. Bizlerde o sorulara yanıt aradık ve bu makaleyi kaleme aldık. Haydi gelin hep birlikte bu depoların Güneş ışınlarına karşı korumasını öğrenelim.

Güneş Işınlarına Karşı Su Depoları Nasıl Üretilirler?

Bu depolar aslında UV stabilizanlı hammaddeler kullanılarak üretilmektedir. Dolayısıyla bu tanklar içerisine Güneş ışınlarını almazlar. Bu doğrultuda baktığımızda bu depoların içerisin yosun tarzı oluşumlar da görülmez. Böylece depo içerisindeki içerik oldukça sağlıklı bir ortamda depolanmış olur.

Depoların üretim şekli, kullanılan hammaddeye göre değişkenlik göstermektedir. Depolar paslanmaz sac, polietilen ve polyester olmak üzere üç farklı hammadde kullanılarak üretilirler. Öyle ki polietilen depolar monoblok, yani tek parça halinde üretilirken, paslanmaz sac ve polyester depolar ise parçaların birleştirilmesi usulü ile üretilirler. Paslanmaz sac, hammadde olarak yalıtkandır ve Güneş ışınlarını içeriye almaz. Polietilen ve polyester ise kaliteli hammaddeler ile üretildiği için, UV stabilizasyonlu yani Güneş ışınlarını içerisine almazlar. 

Fakat yine de direkt olarak Güneş’in altına değil de daha korunaklı bir alanda muhafaza etmek deponuzun ömrünü artıracaktır. Bu konuda yine toprak altı su deposu seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Bu sayede toprak altında depolarınız daha güvenli olacaktır. Sonradan hacim artırmak istenirse, birden fazla depo arasında paralel bağlantı yapılabilmektedir. Ayrıca depo yer altında olduğu için neredeyse hiç yer kaplamaz.

Paslanmaz saclar, argon gazı adı verilen bir kaynak ile birleştirilerek üretilirken, polyester depolar polyester parçaların birbirine yapıştırılması usulü ile üretilirler. Bu depolar istenilen renge boyanabildiği için arasında sadece hammadde farkı vardır diyebiliriz. Deponuzun ömrünü artırmak için bazı tavsiyeler de verebiliriz tabi. İşte bu tavsiyeler ile deponuzun ömrünü uzatabilirsiniz.

Su deponuzun ömrünü artırmak için bazı tavsiyeler;

Öncelikle bilmelisiniz ki bu depolar imalat hatalarına karşı iki yıl boyunca garantimiz altındadır. Bu yüzden iki yıl içerisinde bir hata ile karşılaştığınızda bu sorunu giderebiliyoruz. İki yıl bittiğinde ise kullanıma bağlı hasarları üretim tesislerimizde tamir edebiliyoruz. Keza 1986 yılından bugüne kadar üreticisi olduğumuz bu ürünler bizleri uzun ömürlü, ve dayanıklı depolar yapmak konusunda geliştirmiş ve bu depoları üretirken son teknoloji üretim sistemlerini kullanmaktayız.

Bu depolar üretilirken kullanılan hammaddeler oldukça kalitelidir. Üretim tesislerimizde asla hurdadan geri dönüştürülmüş, üretime veya depoya zarar verebilecek hammadde veya renklendirici kullanılmamıştır. Üretim tesislerimizde kullanılacak hammaddeler özenle seçilir. Bu yüzden bu depolar uzun ömürlü ve dayanıklı olmaktadır.

Bir diğer seçenekte düzenli temizlik yapmaktır. Her kullanımdan sonra yapılan temizlik deponuzun ömrünü uzatacaktır. Keza temizliği düzenli yapılan depoların içerisinde kötü koku ve depolanan içerikten kalan tortular bulunmaz.

Kullanım amacına uygun depo tercihi yapmak. Belki bu madde sizlere basit gibi görünebilir fakat aslında aksine oldukça önemlidir. Çünkü kullanım amacına göre belirlenmeyen daha çabuk yıpranır. Oysa her ihtiyaca yanıt verebilecek depo tasarımı bulunmaktadır.

Gıdaya uygunluk bizler içinde önemlidir. Bu depoların içerisinde gıda depolamak isteyen kullanıcılar biraz çekimser kalabilir. Fakat polietilen hammaddenin halihazırda uluslararası kabul görmüş gıdaya uygunluğu bulunmaktadır. öte yandan bakıldığında ise Sağlık Bakanlı’gımız da yaptığı araştırmalar sonucunda bu depoların sağlığa bir zararı olmadığını bulmuştur.

Sıcak bir içerik üzerinde çalışıyorsanız, mutlaka çalışma sıcaklığı oranlarına dikkat etmelisiniz. Çünkü çalışma sıcaklığı değerleri, yapılan bir takım testler sonucunda ortaya çıkmıştır. Çalışma sıcaklığı değeri en yüksek depo ise paslanmaz sactan üretilen depolardır. +80 dereceye kadar dayanabilirler.

Bu makalemizde de yine sizlere bu tanklar ile ilgili bir takım bilgiler vermeye özen gösterdik. Kafanıza takılan sorulara cevap almak veya sizlere en uygun depoyu bulmak için bizlere kullanım amaçlarınızı anlatabilir, müşteri temsilcilerimiz aracılığı ile sorularınızı sorup, teklif veya bilgi alabilirsiniz.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...