Bir depoyu, çevremizde hemen hemen her alanda görmekteyiz. Çünkü çok kullanışlılar ve oldukça uygun bir fiyata satılıyorlar. Bunların yanı sıra pek çok tasarımla üretilebiliyor.
Depolar, polyester, paslanmaz çelik ve polietilen kullanılarak üç farklı hammaddeden imal edilmektedir. Söz konusu konumlandırmak olunca tasarımlar oldukça fazla önem arz ediyor. Örneğin su deposu seyyar araçlarda oldukça fazla kullanılıyor. Bu seyyar araçlar ise karavan, yat ve tır gibi araçlar oluyor. Özellikle karavan ve yatlarda az bir alanın çok iş yapması gerektiği için bu tankların ebat çeşitliliği de oldukça fazladır.
Bir depoyu doğru yere konumlandırmak çalışma prensipleriniz ile doğru orantılıdır. Bu tanklar yapıları gereği pek çok ihtiyaca çözüm olabiliyorlar. Bu yüzden geniş yelpaze ile ele almak gerekmektedir.
Bir üretim bandı üzerinde kullanılacak ise üretim bandı üzerindeki gereken hazırlıkların yapılmış olması gerekmektedir. Bazende üretilen içeriklerin depolanması için bu depolar kullanılıyor, kelimenin tam anlamıyla bandın üzerindeki kullanım yerinin belirlenmiş olması gerekmektedir.
Nakliye amacı doğrultusunda kullanılacak ise satışının daha kolay olması açısından doğru ebatlarda depo satın alınmış olması gerekir. Örneğin 5.000 litre ve 10.000 litre gibi içeriği kategorize ederek satış yapmak daha kolay olacaktır. Ayrıca bu depoların bir yük aracına yüklenip sevk edilmesi oldukça kolaydır.
Ev tipi depo kullanımında ise deponun kullanılacağı alan ayarlanmış ve etrafı temiz ve güvenli hale getirilmiş olması gerekmektedir. Depolanacak içerik ev içerisinde kullanılacak ise depo manşonu aracılığı ile depo ev tesisatına bağlanmalıdır.
Genel olarak kullanımları sıraladık seyyar kullanımlarda ise satın aldığınız deponun manşonuna çeşme takarak kullanabilirsiniz. Bazı durumlarda hidrofor aracılığı ile musluklara bağlanıyor. Bu da farklı bir çözüm. Bir depoyu konumlandırırken aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz gerekmektedir.
1) Alan ayarlamaları
Bir depo satın aldığınızda muhtemelen konumlandıracağınız alanı depo boyutlarına göre ölçmüş oluyorsunuz. Fakat bu daha çok sanayi alanlarında unutulan bir durum. Depo geliyor fakat kullanımı için bir de üretim bandının ayarlanması gerekiyor. Aksi halde ayarlamalar yapılmayınca depolar hemen kullanıma başlanamıyor. Üretim endüstrisinde zaman para demektir bu yüzden bu ayarlamaların önceden yapılması önerilmektedir.
2) Temizlik
Temizlik çoğu zaman atlanan bir husus oluyor. Özellikle nakliye edilen plastik su deposu içerisindeki bir içeriğin pis koşullarda taşınması önerilmemektedir. Bir depo kullanılarak bir içerik nakliyesi gerçekleştirilecek ise nakliye edilecek aracın kapalı olması ve temizlenmiş olması önerilmektedir. Aksi halde içeriğin temizlik koşulları çok iyi olmadığı için tehlikeye girecektir. Bunların yanı sıra deponun konumu da daima temiz tutulması gereken yerlerden olması gerekir. Ayrıca deponun her kullanımdan sonra temizliğinin yapılması önerilmektedir. Depolarda düzenli olarak temizlik yapılırsa, depo içerisinde kötü koku oluşumu da engellenmiş olur.
3) Güvenlik
Bazı içerikler depoanırken, kullanıcılar güvenlik kaygısı hissedebiliyor. Bu kaygı hem hırsızlık hemde içerik tehlike arz ettiğinde oluşabiliyor. Örneğin mazot depolamasında böyle durumlar oluşabilir. Bir yakıtın yanına ateş ile yaklaşılmaz. Bu tarz uyarılar yakıtın bulunduğu her yere konulsa da bazı durumlarda insanlar sigara ile yaklaşabiliyor. Toprak altına gömüldüğünde ve ekstra olarak deponun etrafını çit ile çevrildiğinde güvenlik ekstra olarak artırılmış oluyor. Birisi ateşle dahi yaklaşsa büyük bir faciadan dönülebilir.
4) Bağlantı ayarlamaları
Bazı depoların kullanım amacı, depolanan içeriğin evlerimizde kullanılmak istenmesidir. Bu amaçlar için depolara manşon konulmuştur. Depo üzerinde bulunan manşon, ev tesisatına bağlanıldığı takdirde depo içerisindeki içerik evde kullanılabilmektedir. Seyyar araçlar ise hidrofor aracılığı ile depo içerisindeki suyu veya herhangi bir içeriği evlerinde kullanabiliyor. Tırlar ise bağımsız bir şekilde manşon kısmına çeşme takarak kullanım sağlıyorlar.
5) Özel durumlarda çalışılacak alan ayırma
Büyük tonajlı depolar veya özel üretim depolar yerinde montaj yapılarak üretilmektedir. Ekipler deponun konumlandırılacağı alana gelip, ellerindeki malzemeleri kullanarak istenilen depoyu üretmektedir. Bu şekilde yapılmazsa eğer depo kapıdan geçmeyebilir veya yerinden oynatılması için vinç gerekebilir. Böyle bir durum söz konusu olduğunda deponuzun kurulumu için ekiplere ufakta olsa bir çalışma alanı ayırılmalıdır.
Böylece deponuzu konumlandırabilmek için dikkat etmeniz gerekenleri listeledik. Sizlerde yukarıdaki hususlara dikkat ederek deponuzu satın aldıktan sonra konumlandırabilirsiniz. Hala bir depo sahibi değilseniz, müşteri temsilcilerimizle görüşerek size uygun bir depo satın alabilirsiniz.