Depolar, son yıllarda kullanıcısına sunduğu avantajlar ve bu avantajlara rağmen uygun fiyatlar ile satışa sunulmuştur. Bu sebepten ötürü ülkemizde pek çok alanda kullanılmaya başlanmış ve popüler olmuştur.
Depolar, pek çok tasarımda olabiliyor. Bu hususta en spesifik örnek yer altı su deposu modelleridir. Genel anlamda depoların tanımını yapacak olursak, gıda veya kimyasal bir içeriğin üretildikten sonra depolanıp, içeriğin korunmasını sağlayan, isteniyorsa nakliyesinin sağlandığı ve ihtiyaç olduğunda içeriğin tahliye edilerek kullanılmasını sağlayan araçlardır.
Bir yer altı deponun boğaz ve kapak kısmı hariç tüm gövdesi toprak altına gömülmektedir. Bu sayede depolara bir de toprak yalıtımı gelmektedir. Toprak altına gömülmüş depoların içerisinde depolanan içerikler, yer üstünde depolanan içeriklere göre oldukça birkaç derece daha serin olur.
Yer Altı Su Depoları Nasıl Gömülür?
Yer altı tankların gömülme işlemi en çok merak edilen konulardan bir tanesidir. Bir depo gömülmeden önce bir operatör yardımıyla gömüleceği alan kazılır. Sonra depo zemininin geleceği nokta beton ile düzlenir. Sonra depo düzlenen alana dikkatli bir şekilde yerleştirilir. Deponun çevresinde kalan boş yerlere kafes görünümünde demir konulabilir. Ardından ince kum ile deponun etrafı doldurulur.
Dışarıdan bakıldığında ise deponun sadece boğaz bölümü ve kapak bölümü görünmektedir. Depo bağlantıları ise deponun gömülmeden önce yapılması gerekmektedir. Foseptik depoları gibi bazı depoların bağlantıları yine toprak altına gömülmelidir. Dilenirse bağımsız bir tesisatta çekilebilir.
Yer Altı Su Depolarının Özellikleri Nelerdir?
Bir yer altı tankı, polietilen ve polyester hammadde kullanılarak üretiliyor. Toprak altına gömülme aşaması her ikisinde de aynı şekilde yapılıyor fakat kullanım amaçları değişebiliyor. Polyester tanklar genel olarak mazot ve yakıt depolaması yapılıyor. Bazı durumlarda deponun güvenliği için etrafına çit çekilebiliyor.
Paslanmaz depolardan toprak altı depo üretilmiyor fakat toprak üstü bir paslanmaz tankı toprak altına da gömebilirsiniz. Bu husustaki çekincelerinizi müşteri temsilcilerimize danışabilirsiniz. Polietilen kullanılarak üretilen tanklar, uygun fiyatlı olduklarından foseptik tankı gibi kullanımlar bu tanklardan yapılmaktadır. Ayrıca bütün depolama ürünlerinin imalat hatalarına karşı iki yıl boyunca garantisi bulunur.
1) Polietilen Yer Altı Su Deposu Özellikleri
Polietilen tanklar, en uygun fiyat etiketine sahip depolardır. Bunların yanı sıra polietilen hammaddesinin kattığı özelliklere sahiptir. Polietilen hammadde özelinde kullanılmasının pek çok avantajı bulunuyor. Bu avantajlardan en önemlisi gıda temasına uygunluğu bulunmasıdır. Bu uygunluk uluslararası seviyede kabul görmüştür. Depo tasarımı bazındaki kalıplar yardımıyla tek parça halinde üretilirler. Polietilen tankların diğer özellikleri aşağıdaki gibidir;
- Gıda temasına uygundur.
- Depo içerisine zararlı ultraviyole ışınları almaz.
- Depo yüzeyi pürüzsüzdür.
- Temizliği kolay bir şekilde yapılmaktadır.
- Ebat çeşitliliği 50 litre ve 25.000 litre arasındadır.
- Çalışma ısı oranı +50 dereceye kadardır.
- Çevre ve sağlık yönetimi koşullarına uygun üretim yapılmaktadır.
- Depo yüzeyinde herhangi bir ek veya perçin yoktur.
- En uygun fiyat ile sunulan depolar kategorisinde yer alır.
- Uzun ömürlü ve dayanıklıdır.
2) Polyester Yer Altı Su Deposu Özellikleri
Polyester tanklar, cam elyaf ve polyester reçineden elde edilen malzemenin depo tasarımı kapsamında birleştirilmesi ile üretilmektedir. Ayrıca su deposu modelleri yüksek kimyasal dayanıklılığa sahiptir. Bu sayede sanayii alanında oldukça fazla kullanılır. Bu depolar sayesinde özellikle mazot gibi yakıtların depolanıp güvenliğinin sağlanması oldukça kolay olabiliyor. Bu tankların diğer özellikleri aşağıdaki gibidir;
- Yüksek kimyasal dayanıklılığı vardır.
- Yerinde montaj özelliği bulunur.
- Büyük tonajlı depolar polyester hammadde ile üretilir.
- 200 litre ile 100.000 litre arasında ebat çeşitliliği bulunur.
- İstenilen bir renkte üretimi yapılabilir.
- Zararlı ışınları depo içerisine almaz, hammaddenin ışın koruması vardır.
- Çalışma ısı oranı +60 dereceye kadardır.
- Uzun ömürlü ve dayanıklıdır.
Böylece sizler ile toprak altı tankların özelliklerini ele almış olduk. Bu depolardan birine sahip olmak veya bilgi almak isterseniz müşteri temsilcilerimiz ile görüşebilirsiniz. Depo modellerini ise web sitemiz aracılığı ile inceleyebilirsiniz.