Depolar, mevsim fark etmeksizin kullanılabilirler. Depolarda kullanım alışkanlıklarını belirleyen temel sebep depolanan içerikler ve içeriklerin özellikleridir. En çok kullanılan model ise plastik su deposu modelleridir. Çünkü polietilen kullanılarak üretilen depolar çok uygun fiyat etiketine sahiptir. Ayrıca gıdaya uygunluğu da bulunmaktadır. Öte yandan daha pek çok avantajı bulunur.
İster yaz olsun ister kış mevsimi, deponuzu mevsim etkenlerinden korumak istiyorsanız, dış mekanlarda değil iç mekanlarda konumlandırmalısınız. Yaz mevsimini örnek alacak olursak içerisinde su depolamış olduğunuz tank eğer dışarıda ise, tankın içerisinde bulunan su hava sıcaklığına göre ısınacaktır. Fakat iç mekanda veya gölgede konumlandırmış olduğunuz deponuzun içerisindeki su, dışarıda duran depoya göre birkaç derece daha serin olacaktır. Çünkü depolar bulundukları ortama uyum sağlarlar.
Kış mevsiminden örnek verecek olursak, evinizin çatısına konumlandırdığınız deponuzun içerisindeki su, hava sıcaklığı etkisiyle donabilir. Bu sebepten ötürü deponuzun içerisindeki suyu kullanamayabilirsiniz. Böyle durumların yaşanmaması adına üreticiler genellikle deponuzu kapalı alanlarda muhafaza etmenizi önerirler. Aksi halde içeriğin çok ısınması veya donması gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz. Deponuzu yaza hazırlamak için yapabileceğiniz en iyi şey deponuzu kapalı bir alana taşımak olacaktır.
Su Deponuzun Üzerindeki Hasarlar Tamir Edilebilir Mi?
Deponuzun yaza hazır olup olmadığını anlamanın önemli detaylarından bir diğeri de deponuzun üzerindeki hasarlardır. Deponuzun üzerindeki hasarları tespit etmek oldukça kolaydır sadece dikkatinizi vermelisiniz ve deponuzu doldurmalısınız. Deponuz dolu iken dış kısmını dikkatlice inceleyin. Ardından deponuzun belirli bir bölümünde nem veya terleme görüyorsanız, söz konusu bölgede bir hasar olabilir. Tabii deponuzun içerisine koyduğunuz su soğuksa deponuzun dışında terleme yapabilir. Fakat su soğuksa deponuzun tamamında terleme yapar, hasar için lokal bir terleme olması gerekir. Terleme olan noktaya dikkatinizi verip elinizle kontrol edin muhtemel hasarlı bölgeyi bulacaksınızdır.
Deponuz hasarlıysa ne yapabilirsiniz? Hasarlı bir depo kullansanız dahi tam olarak verim alamazsınız. Depolar oldukça sağlam üretilirler. Hasarlar genellikle düşme anında çatlama veya dışarıdan bir müdahale sonucu delinme ile sonuçlanmaktadır. Öte yandan bütün depolama ürünlerimiz iki yıl boyunca imalata hatalarına karşı garantimiz altındadır. Ayrıca kullanıma bağlı olan depo hasarlarını da üretim tesislerimizde tamirini yapabilmekteyiz.
Deponuzun tamiri yapılırken dikkat edilen birkaç husus bulunmaktadır. Dikkat edilen hususlardan birisi tamirat anında depo tasarımının bozulmamasıdır. Olabildiğinde depo tasarımı korunmaktadır. Bir diğer önemli husus ise deponun imal edildiği hammadde kullanılarak tamirat yapılmaktadır. Bu sayede depo bütünlüğü tamirat sonrasında da sağlanmış olur. Paslanmaz tanklarda ise hasarlı bölgenin bir kısmı kesilir. Kesilen bölge kadar malzeme hasarlı bölgeye kaynatılır ve daha sağlam depo bütünlüğü sağlanmış olur.
Depolar günümüzde her türlü amaç doğrultusunda kullanılmaktadır. Bu sebepten ötürü ebat çeşitliliği bulunur. Örneğin silo depoları, tahıl depolamasında oldukça fazla kullanılmaktadır. Aynı zamanda deterjan gibi malzemelerin de depolanması için kullanılır. Kapaklı ve kapaksız modelleri bulunmaktadır, çalışma prensiplerinize göre seçim yapabilirsiniz. Sizlerde avantajlarla dolu depolardan satın almak isterseniz mutlaka müşteri temsilcilerimizle görüşmelisiniz.