Su Deposu Çeşitleri ve Kullanım Alanları

Su depoları, son yıllarda hayatımızın hemen hemen her yerinde yer almışlardır. Öyle ki üretim yapan markalar için iyi su deposu bulmak daima önemli olmuştur. Tabi bu su depolarının üretiminde, kaliteli hammaddeler kullanmak, alanında uzman personeller ile kaliteyi üst seviyeye taşımak oldukça önemlidir.

Bir su deposunu kaliteli yapan pek çok unsur bulunmaktadır. Bazı su depoları monoblok yapıda yani yekpare parçalardan üretilirken, bazı su depoları da üretilirken parçaları birbirine kaynatılır veya yapıştırılır. Bir su deposu üretilirken onu kaliteli yapan en önemli unsurlardan birisi de üretiminde kullanılan hammaddedir.

Hammadde açısından bakacak olursak üç farklı şekilde su deposu üretilmektedir. Bu hammaddeler polietilen, polyester ve paslanmaz çeliktir. Her ne kadar hammaddeleri farklı olsa da bu depolarda hemen hemen herşeyi depolayabilirsiniz. Bu depolar üretilirken asidik gıdalara ve kimyasal maddelere karşı dayanımlı bir şekilde üretilirler.

Su Depolarının Özellikleri ve Kullanım Alanları

Su depoları polietilen, polyester ve paslanmaz çelik sacdan üretilmektedir. Bu depolar farklı sıcaklıklarda çalışmaktadır. Bu su depolarının fiyatları da kullanılan hammaddeye ve iç hacmine göre değişebilmektedir.

Bu su depolarından ilk olarak polietilen hammadde kullanılarak üretilen depoları ele alalım. Bu su depoları monoblok şekilde üretilirler. Yani üretimi esnasında herhangi bir ek veya parça birleşimi yapılmadan üretilirler. Bu hammadde ile üretilen su depoları içerisinde gönül rahatlığı ile yiyecek ve içeceklerini depolayabilirsiniz. Çünkü polietilen hammadde olarak uluslararası gıdaya uygunluğu bulunmaktadır. Ayrıca UV stabilizasyonludur. Dolayısıyla bu hammaddeden üretilen su depoları da oldukça dayanıklı yapısıyla ön plana çıkarlar. 

Polietilen su depolarının çalışma sıcaklığı en soğuk -5 derece ile en sıcak +50 derece arasında değişmektedir. Yine asidik gıda depolanmasına en uygun depo türü plastik su deposudur.. Silo tasarımlı depolar ile deterjan gibi maddelerin depolanmasına imkan tanımaktadır. 50 litre kapasiteden başlayarak, 25.000 litre kapasiteye kadar büyüyen çeşitleri mevcuttur. 

Bir sonraki ele alacağımız su deposu, polyester su depolarıdır. Polyester depolar polyester reçineler ve cam elyaf takviyesi ile birlikte özel yapıştırıcılar kullanılarak üretilmektedir. Yine bu depolar da hemen hemen hayatımızın her yerinde kullanılabilmektedir. Ayrıca polyester depoların yerinde montaj seçeneği de mevcuttur. Bu sayede girilmesi zor sanayi ve ev gibi mekanlara da malzemeler ile girilip istenilen kapasiteye sahip su deposu kurulabilmektedir. Bu su deposu modeli de 400 litre kapasiteden başlayarak, 100 ton kapasiteye kadar büyüyebilen seçenekleri mevcuttur. 

Son olarak paslanmaz çelikten üretilen su depolarını ele alalım. Bu depolar çelik - krom nikel karışıklı AISI 304 çelik kullanarak üretilmektedir. Bazı bölümlerine argon gazı kullanarak kaynak yapılmaktadır. Üretilirken bu işlemlerden geçmesi tankın dayanıklılığı için oldukça önemlidir. 

Paslanmaz su depoları büyük gıda üretimi projelerinde oldukça fazla kullanılmaktadır. Çünkü bu depolar çabuk soğutulabilir ve gıda için güvenli bir alan oluşturur. Bütün tasarımlarında ayaklı yapısı sterilizasyonu maksimuma çıkarmaktadır. İç hacimlerine bakacak olursak 500 litre kapasiteden başlayarak, 100 tona kadar büyüyebilen paslanmaz depo seçenekleri bulunmaktadır. Çalışma sıcaklığına bakacak olursak en soğuk -5 derece ile en sıcak +80 dereceye kadar çalışabilmektedir.

Tüm su depoları güneş ışınlarını depo içerisine yansıtmaz. Bu sayede içerisinde yosunu, mantar ve küf gibi parazitlerin oluşumu görülmez. Bu da içerisinde depolanmak istenen sıvı veya gıda için sağlıklı bir ortam oluşmasını sağlar. Bazı su depoları orjinal renk olarak mavi ve beyaz renk üretilsede pek çok renkte su deposu üretilebilmektedir. Su depolarını renklendirmek içerisine depolanacak sıvının veya gıdanın kategorize edilmesini kolaylaştırmaktadır. 

Genel olarak bu su depoları fabrikaların üretim bantlarında kullanılabilirken, bireysel kullanımda ise yağmur toplama sistemlerinde kullanılabilmektedir. Bu sistemlerde genel olarak daha uygun fiyatlı olduğu için plastik su depoları kullanılmaktadır. Bu sistemin amacı ise yağmur sularını toplayarak bitki sulamak veya belirli bir alanı temizlemek için kullanılmaktadır.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...