Su Deposu Seçerken Bilmeniz Gereken 5 İpucu!

Ülkemizde birçok farklı tasarımdaki depolama ürünü, birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Bu alanlar endüstriyel alanlar olduğu kadar, tarım alanlarında veya evlerde de kullanılmaktadır. Bu hususta size veya ihtiyaçlarınıza uygun bir su deposu seçmeniz mühimdir. Doğru depoyu seçmek, ihtiyaçlarınıza uygun olan tercihi yapmanız anlamına gelmektedir. Bu tercih için birçok farklı kıstas bulunmaktadır. Bizlerde sizler için rehber olması adına bu kıstasları aşağıda listeledik.

  • Depolamak İstediğiniz İçerik

Öncelikle satın aldığınız deponun içerisinde ne çeşit bir içerik depolayacağınız çok önem arz etmektedir. Bu kapsamda depolama ürünleri içerisinde organik veya kimyasal, katı veya sıvı birçok farklı içerik depolanabilmektedir. Bu sebeple deponun içerisinde ne depolamak istediğiniz çok önem arz etmektedir çünkü bazı depoların kimyasal dayanıklılığı çok yüksek iken, bazı depoların darbe dayanıklılığı çok yüksektir. Buna ek olarak satın aldığınız deponun, depoladığınız içeriğe uygun olması gerekir. Aksi halde deponuz aşınacaktır veya basınç nedeniyle tankta bir tür sızıntı veya çatlak olabilir. Satın aldığınız tank, şiddetli hava koşullarına, aşırı sıcaklık dalgalanmalarına ve genel aşınma ve yıpranmaya dayanacak kadar dayanıklı olmalıdır. 

  • İhtiyaçlarınızı Belirleyin.

Depolama ürünleri birçok farklı tasarımda ve hacimde üretilebilmektedir. Bu kapsamda işletmeciler, nakliye, üretim veya depolama gibi birçok farklı alanda bu depoları kullanıyor. Sizlerinde seçim konusunda yapmanız gereken ikinci şey ihtiyacınız olan depolama kapasitesini hesaplamak olacaktır. Tankın içme suyu, sulama amaçlı mı yoksa üretim amaçlı mı kullanıyorsunuz, bu hacim belirleme hususunda çok fark edecektir. Örneğin, bir ev için küçük bir tank yeterli olacaktır ancak çiftlik ihtiyaçları için çok daha büyük bir tank ihtiyacınız olabilir. 

  • Tankın Üretildiği Hammadde Önemlidir.

Depolama ürünleri üç farklı hammadde kullanılarak üretilmektedir. Bu hammaddeler sırasıyla polietilen, polyester ve paslanmaz çeliktir. Bu malzemelerin her birinin türüne bağlı olarak kendine özgü avantajları vardır. Polietilen veya halk arasındaki adı ile plastik tanklar uzun ömürlüdür. Paslanmazlar veya kireç oluşturmazlar. Bu nedenle çoğu ev için uygundur. Ancak daha sağlam ve güçlü bir tanka ihtiyacınız varsa veya endüstriyel kullanım söz konusu ise uzun ömürleri ve yüksek sıcaklıklara dayanıklılıkları nedeniyle paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tanklar iyi bir alternatif olabilir. Her malzemenin kendine özgü üstünlüğü bulunmaktadır. Bu nedenle, ihtiyacınıza bağlı olarak veya iklime ve bulunduğunuz yere daha uygun olanı seçebilirsiniz.

  • Tankın Kurulduğu Alana Dikkat Edin.

Tankın boyutuna karar verdiğinizde onu nereye yerleştirmek istediğinizi düşünmelisiniz. Alan, özellikle küçük bir alan ise bu sınırlayıcı olacaktır. Dikey tanklar zeminde daha az yer kaplar ancak yüksektir, yatay tanklar daha alçak alanlara daha iyi sığabilir. Kurulum için evde veya fabrikanızda alanı kontrol edin ve aklınızdaki tank için yeterli alan olduğundan emin olmanız önemlidir.

  • Tankınızın Temizliğini Düzenli Olarak Yapın.

Satın aldığınız depoyu düzenli olarak temizlemeniz gerekmektedir. Bu bir külfet gibi gelebilir ancak özellikle gıda depolamasında temizlik önem arz etmektedir. Bu kapsamda temizlenmesi ve bakımı kolay bir tank satın alabilirsiniz. Herhangi bir tortu veya bakteri birikmesini önlemek için pürüzsüz iç yüzeylere sahip olmalıdır. Yeraltına gömülen tanklar, nispeten daha zor temizlenir. 

su-deposu-secerken-bilmeniz-gereken-5-ipucu-banner-2-1732178590

Kimyasal Depolama İçin En Uygun Depo Hangisidir?

Ülkemizde birçok farklı depolama ürünü, birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Bu depolar, tarım gibi alanlarda kullanıldığı gibi endüstriyel alanlarda da 10 tonluk su deposu modelleri çok kullanılmaktadır. Kimyasal denince aklımıza temizlik ürünleri gelse de aslında birçok farklı tipte kimyasal türü vardır. Genelleme olarak söyleyecek olursak, polyester kullanılarak üretilen depolama ürünlerinde kimyasal dayanıklılık çok yüksektir. Herhangi bir kimyasal için bu depolama ürünlerini kullanabilirsiniz.

Depolama Ürünleri İçerisinde Gıda Depolanır Mı?

Depolama ürünleri pek çok farklı amaç için kullanılabiliyor. Bu amaçlardan birisi de gıda depolaması yapmaktır. Bazı fabrikalarda üretilen meyve suları, çikolatalar gibi daha pek çok gıdanın üretilmesi için bu depolama ürünleri kullanılmaktadır. Bazı durumlarda ise depolanan gıdanın nakliyesi için kullanılmaktadır. Bu kapsamda 15 tonluk su deposu modelleri de çok fazla kullanılmaktadır. Gıda depolamasında polietilen kullanılarak üretilen depolama ürünleri kullanılabilir çünkü bu depoların uluslararası düzeyde gıda temasına uygunluğu bulunmaktadır. Bu özelliği sayesinde, depoladığınız gıdaların toksik herhangi bir bulaşımı olmaz. 

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...