Tarımsal Alanları İçin Hangi Su Deposu En İyisidir?

Ülkemizde pek çok farklı alanda depolama ürünleri kullanılmaktadır. Endüstriyel alanlarda kullanılan depoların özellikleri farklı iken, tarım alanlarında kullanılan depoların özellikleri farklıdır. Endüstriyel alanlarda ise genellikle polyester dikey depolar çok fazla kullanılıyor çünkü bu tarz alanlarda kimyasal depolama işlemi çok fazla yapılmaktadır. Kimyasal depolama için en uygun depo polyester kullanılarak üretilen depolardır. Tarımsal amaçlar için uygun tanklarının seçimi, çiftçilikte sulama ve hayvancılığın verimli olmasını sağlar. Çünkü ülkemizde tarım alanlarında sadece tarım değil hayvancılıkta yapılmaktadır. Depolama ürünleri polietilen, polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir. Tarım alanlarında kullanmanız gereken depolama ürünleri ve özelliklerini ise aşağıda sizler için listeledik.

  • Polietilen Depolar

Tarımsal kullanım için en mükemmel depo ise polietilen kullanılarak üretilen depolama ürünleridir. Diğer tanklara kıyasla, ucuz fiyatları, hafiflikleri ve kurulum kolaylıkları nedeniyle polietilen tanklar çok fazla kullanılmaktadır. Bu tanklar paslanmayacak veya aşınmayacakları için çoğu hava koşuluna dayanıklıdırlar. Ayrıca, küçük, büyük ve hatta büyük depolama ürünleri sulama veya hayvancılık ihtiyaçları için çeşitli kapasitelerde kullanılabilir.

  • Paslanmaz Çelik Depolar

Bununla birlikte paslanmaz çelikten üretilen tanklarda tarım alanlarında çok fazla kullanılıyor çünkü çelik tanklar güçlü ve dayanıklıdır. Aşırı çevre ve hava koşullarına karşı dayanıklıdır ve büyük miktarda su veya içerik depolamak için iyi bir seçenek olacaktır. Kaliteli çelik kullanılarak üretilen tanklar paslanmaya karşı dayanıklıdır ve büyük hacimlerde üretilebilir, bu nedenle büyük ölçekli tarım için idealdir. Yüksek kapasiteli, uzun vadeli depolama gerektiren büyük tarım alanları için idealdir. 

  • Polyester Depolar

Uzun vadeli olarak yakıt, gübre veya tarım ilacı depolaması için polyester kullanılarak üretilen depolama ürünleri kullanılabilir. Polyester kullanılarak üretilen tanklar hafif ancak dayanıklıdır, korozyona ve UV hasarına karşı dirençlidir. Taşınmaları ve kurulumları kolaydır, bu da onları değişen ihtiyaçları olan çiftlikler için esnek bir seçenek haline getirir. Bu tanklar ayrıca düşük bakım gerektirir ve hem içilebilir hem de içilemez suyu depolayabilir. Hem bu tankların hem de paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tankların yerinde montaj özelliği vardır. Fabrikanızın kapısından geçmeyen büyüklükteki bir depo, fabrikanızın içerisinde üretilebiliyor. Dolayısıyla bu depolar çok yönlü, düşük bakım gerektiren su veya içerik depolama çözümlerine ihtiyaç duyan tarım alanları için mantıklı bir çözüm olacaktır.

Tarım Alanlarında Yağmur Suyu Hasadı

Yağmur suyu hasat tankları, yağmur suyunu toplamak ve depolamak için özel olarak tasarlanmıştır, böylece sulama için kullanışlı bir su kaynağı sağlarlar. Çoğu zaman, temiz su depolamasını sağlar ve tarım alanlarını bu su ile sulayabilirsiniz. Plastik ve çelik gibi birçok farklı malzemeden yapılırlar ve belirli çiftlik ihtiyaçlarına göre kullanışlıdır. Bununla birlikte kurulumu kolaydır. Yalnızca tonluk depo modelleri içerisinden birisini beğenmeniz ve satın almanız gerekir. Sürdürülebilirliğe ve harici su kaynaklarına olan bağımlılığı azaltmaya odaklanan tarım alanlarında bu depolar ve yağmur suyu hasat sistemleri kullanılabilir.

Tarım Alanlarında Yeraltı Tankların Kullanımı

Yeraltına gömülen tankları yerden tasarruf sağlar ve suyu buharlaşmaya ve kirlenmeye karşı korur. Bunlar yüksek yoğunluklu polietilenden veya polyester kullanılarak üretilebilir ve ayrıca sınırlı alana sahip çiftlikler için çok iyi bir seçenektir. Yeraltı tanklarının kurulumu biraz zor olsa da, su ve arazi kullanımında uzun vadeli faydaları vardır. Bu tarz depolar çok küçük bir alana sahip olan veya araziyi tam olarak kullanmayı planlayan tarım alanları için oldukça önemlidir.

Yer altına gömülen tanklar, foseptik gibi ihtiyaçlar içinde kullanılabiliyor. Bu kapsamda büyük bir depo satın alınmasını ve ara sıra deponuzun vidanjör boşaltılmasını öneriyoruz. Bununla birlikte tarım alanları ülkemizin kırsal alanlarında olduğu için çoğunlukla kanalizasyon gibi hizmetler götürülemiyor. Hal böyle olunca insanlar bir su deposu modeli satın alarak kullanabiliyor. Foseptik kötü koku yaydığı için yer altına gömülmesi oldukça mantıklı olacaktır. Böylece hem kokmaz, hemde görünmesi zordur.

Çiftlik kullanımına en uygun özel depo seçmeniz için ihtiyaçlarınızın ne olduğuna karar vermeniz gerekir. Örneğin, çiftliğinizin büyüklüğü, su veya depolanacak içeriğin büyüklüğü ve bütçenize bağlı olarak bir depo seçebilirsiniz. Polietilen kullanılarak üretilen tanklar ekonomik ve pratiktir, çelik kullanılarak üretilen tanklar büyük tarım alanları için mantıklı bir seçenek iken poleyster kullanılarak üretilen tanklar ise yakıt, gübre, tarım ilacı gibi içerikler depolamak için ideal olacaktır. Depo seçimi önemli olmakla birlikte, depolar sahip olduğunuz arazi için verimlilik ve üretkenlik adına yaptığınız en etkili seçimlerden biri olabilir. 

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...