Yağmur Suyu Hasadı Ve Yağmur Suyu Toplama Tankları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yağmur suyu hasadı başta çatılarda birikip akan veya otopark, açık arazi, bahçe gibi üstü açık alanlarda biriken yağmur sularının drenaj boruları ile toplanarak biriktirilmesini sağlamak için kullanılan depolardır. Yağmur suyu depolama tankları ise yağmur suyu hasadı ile toplanan yağmur sularının depolanmasını ve genel kullanım suyu olarak çeşitli ihtiyaçlarımız için kullanılarak şebeke suyundan tasarruf edilmesini sağlayan depolardır. Yağmur suyu hasadı ile hem çevreyi hem de ekonomik bütçemizi koruyabiliriz.

Su dünya için önemli bir kaynak haline gelmiştir. Nüfus çoğunluğu, insan popülasyonunun artması, iklim değişiklikleri ve israf sularımızı daha değerli bir kaynak haline getirmiştir. 2019 yılında açıklanan günlük kişi başına tüketilen su miktarı 190 litre, 2020 yılında açıklanan günlük kişi başına tüketilen su miktarı 230 litre olarak belirlenmiştir. Yağmur suyu depolama tankı kullanılarak günlük kullanılan su miktarından %50 oranında tasarruf sağlayabilir ve doğal sularımızın korunmasına katkı sağlayabilirsiniz.

 

 

 

 

Yağmur suyu toplama tankı içerisine yapılan yağmur suyu depolama işlemi yağmur suyu hasadı olarak bilinmektedir. Yağmur suyu hasadı işleminin birçok faydalı özelliği bulunmaktadır. Bu faydalı özelliklerin bazıları:

 

 

  • Nehir, deniz, baraj, akarsu ve göl gibi su kaynaklarının korunmasında yardımcı olur.
  • Kanalizasyona giden atık su miktarı yağmur suyu ile karşılanacağından dolayı belediyeler tarafından yapılan ve yüksek maliyetlere sahip olan su arıtma tesislerinin işlemi azalacağından tesislerin maliyetleri düşecektir.
  • Şebeke suyu kullanım oranı azalacağından şebeke suyu dağıtım ücretleri düşecektir ve ekonomik olarak bütçemizden gider miktarı azalacaktır.
  • Bölgesel sıkıntılar olmadan yüksek oranda su temini ihtiyacınızı karşılamaktadır.
  • Acil ihtiyaç durumlarında yedek su kaynağı olarak kullanılabilir.

Yağmur suyu depolama tankları kullanım yerine göre farklı alanlara yerleştirilebilmektedir. Yer üstü kullanımı yapıldığı gibi toprak altına yerleştirilerek yer altı kullanımı da yapılabilmektedir. Yağmur suyu depolama tankları şu alanlara yerleştirilebilir:

  • Bina, apartman, iş merkezi, avm, endüstri tesisleri ve sanayi kuruluşları gibi yüksek yapıların çatılarından akan yağmur sularının toplanması için kullanılabilir.
  • Otopark, park, bahçe ve arazi alanı gibi üstü açık alanlarda biriken yağmur sularının toplanması için kullanılabilir.
  • Yürüyüş yolları veya kaldırımların bulunduğu alanlarda biriken yağmur sularının toplanması için kullanılabilir.
  • Eğimli alan veya arazilerin içerisinde biriken yağmur sularının toplanması için kullanılabilir.
Yağmur suyu depolama tankı
Yağmur suyu toplama tankı
Yağmur suyu deposu
Yağmur suyu biriktirme deposu

Yağmur suyu toplama sistemi nasıl kurulur?

Yağmur suyu depolaması yapılacak alanda yağmur sularının toplanacağı alana uygun olarak drenaj boruları yerleştirilmelidir. Drenaj borularının bitimi yağmur suyu toplama tankına bağlantı yapılacak yere kadar getirilmelidir. Kullanacağınız yağmur suyu depolama tankının ebadına göre toprak üstü veya toprak altında alan oluşturulmalı ya da ev bodrumlarına yerleştirilerek depo üzerinde gerekli bağlantılar yapılmalıdır. Ayrıca bütün bağlantılar yapılırken yağmur suyu içerisinde akıntı ile gelen toprak, pislik veya atık parçalar gibi farklı materyallerin süzülmesi için filtreleme alanlarının konulması gerekmektedir.

Yağmur suyu hasadı ile depolanan yağmur suları nerelerde kullanılır?

Yağmur suları ile depo içerisinde biriktirilen sular günlük ihtiyaçlarımız için farklı alanlarda kullanılabilir. Filtrelenen temiz yağmur sularının içilmesi insan sağlığı için uygun değildir. Fakat depolanan suların genel kullanım suyu olarak çeşitli durumlarda kullanılması şebeke suyundan tasarruf etmemizi sağlamaktadır. Biriktirilen yağmur suları genellikle şu ihtiyaçlar için kullanılabilir:

  • Bahçe veya tarım arazilerinin sulama işlemlerinde kullanılabilir.
  • Tuvalet gibi genel kullanım alanlarında gider suyu olarak kullanılabilir.
  • Sera gibi meyve veya sebze yetiştiriciliği yapılan alanlarda çeşitli sulama ihtiyaçları ve genel kullanım suyu olarak kullanılabilir.
  • Ev içi çeşitli kullanımlar için kullanılabilir.
  • Araba veya araç yıkama yerlerinin su ihtiyaçları için kullanılabilir.
  • Ofisler, iş yerleri veya avm gibi toplu insan yoğunluğunun olduğu yerlerde genel kullanım suyu olarak kullanılabilir.

Esnek su depolama tankları yerine daha sağlam hammadde veya malzemelerden yapılmış ve su sızdırmazlığı yüksek olan tanklar ile yağmur suyu depolama işlemi yapılmaktadır. Polietilen yağmur suyu depolama tankı veya polyester yağmur suyu toplama tankı ile pratik, hızlı ve güvenli çözümleri sizler için üretiyoruz. 100 ton (100.000 litre) kapasiteye kadar yağmur suyu depolama tankı üretimlerimiz için satış danışmanlarımız ile görüşebilir ve daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Satış ofislerimize hızlıca ulaşmak için aşağıdaki numaralara tıklayabilirsiniz.

 

Tuzla / Fabrika Satış Ofisi
info@karmodplastik.com
Pendik Satış Ofisi
pendik@karmod.com

 

Yağmur suyu deposu olarak bilinen yüksek tonajlı polyester depolar özel olarak toprağın altında yağmur sularını toplamak ve yağmur suyu geri kazanımı sağlamak için üretilmektedir. Gri su tankı ve atık su tankı kullanımları içinde uygun olan polyester depolarımız yüksek tonajları sayesinde yüksek kapasitelerde yağmur suyu depolamasına imkân sağlamaktadır. Sokaklarda, evlerde, fabrikalarda, çatı katlarında veya yağmur yağışı olan her alanda suların biriktirilmesi ve depolanması için yağmur suyu depolama tankı ürünlerimiz kullanılabilmektedir.

Yağmur suyu hasadı, insanların mevcut su kaynaklarını koruyabilmesi ve bunları en verimli şekilde depolayıp kullanabilmesi için geliştirilmiş yöntemlerden biridir. Son yıllarda ülkemizde ve dünyada son derece popüler olan kullanımı yaygın bir yöntemdir. Bu yöntem kullanılarak doğal yağmur suları toplanır ve daha sonra çeşitli ihtiyaçlarda kullanılmak üzere depolanır.

Yağmur suyu depolama tankının faydaları nelerdir?

  • İçme suyu kaynaklarının korunmasın sağlanır.
  • Var olan su kaynaklarının korunması sağlanır.
  • Su maliyetlerinin düşürülmesi sağlanarak ekonomik olarak fayda sağlar.
  • Çevreye katkı sağlanırken ekonomik olarak kazanç elde edilir.
  • Su kesintilerinden bağımsız bir şekilde ihtiyaç halinde su kullanımının devamlılığı sağlanır.

Depolanan yağmur suları nerelerde kullanılır?

Bina, apartman, site, fabrika, endüstri tesisleri, avm, dinlenme tesisleri, hava limanları, askeri bölgeler, stadyumlar, turistik tesisler, tarla ve bahçe sulaması gibi insan yoğunluğunun bulunduğu veya verimli tarım alanlarının olduğu her yerde yağmur suyu kullanımı yapılabilmektedir.

Özellikle yağmur suyu depolarında biriktirilen suların bahçe ve tarım arazilerinde kullanımı son yıllarda oldukça yaygınlaşmaktadır. Kışları yoğun yağmur yağışı alan fakat yazları daha kurak geçen bölgelerde yağmur suyunun içerisindeki minarellerden eksik kalan ekinler istenilen verime ulaşamamaktadır. Yağmur suyu depolama tankları ile kışları depolanan yüksek tonajlardaki sular yaz aylarındaki bahçe ve tarla gibi arazilerde sulama sistemine bağlanarak yaz boyunca sulama işlemlerinde kullanılabilmektedir. Bu sayede hasat zamanları verimli olarak ürünlerinizi toplayabilirsiniz.

Yağmur suyu hasadının avantajları nelerdir?

Yağmur suyu hasadının çeşitli faydaları ve üstün özellikleri bulunmaktadır. Oluşturulan sistemlerin kurulum aşamasındaki yatırım ve kurulum aşamasından sonraki işletme maliyetleri oldukça düşüktür. Şahsi konutlar ve iş yerleri içerisinde oluşturulacak sistemler mülk sahibine ait olacağından depo içerisinde biriktirilen suların kullanımı sonucunda hiçbir şekilde ekonomik olarak faturalandırmaya maruz kalmayacağınız için ekonomik olarak yönetimi tamamen sizin elinizde olacaktır. Depolaması yapılan suyun en büyük avantajı bedelsiz olarak istenildiği gibi kullanılabilmesidir. 2021 senesi içerisindeki az yağışlardan sonra ortaya çıkan barajlardaki su kıtlığı ülkemizdeki su tüketiminin ilerleyen zamanlarda barajların karşılayamayacağını ve su sıkıntısının hangi boyutlarda olduğu gerçeğini ortaya çıkarmaktadır. Hazır su kaynaklarının kullanımına yönelik her geçen gün ortaya çıkan bu artış ile ilerleyen senelerde ciddi kuraklık ve su kıtlığı ile karşılaşma ihtimalimiz oldukça yüksektir. Bu gibi sorunların ilerleyen senelerde bireysel alanlarımızda veya iş yerlerimizde ciddi anlamda yaşanmaması için yağmur suyu hasadı sistemlerine yönelerek kendi su ihtiyacımızı karşılayacak seviyeye gelmemiz gerekmektedir.

Karmod su deposu olarak ürettiğimiz uzun kullanım süresine sahip ve dayanıklı depolarımız için bizlere ulaşabilirsiniz. Deneyimli kadromuz ve alanında uzman satış danışmanlarımıza ulaşmak için 444 55 60 numarasından veya iletişim sayfamızdaki bilgileri kullanarak hızlı bir şekilde iletişim kurabilirsiniz.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...