Yağmur suyu toplama tankı ve su deposu çözümleri, başta çatılarda birikip akan yağmur sularının ve otopark gibi üstü açık alanlarda biriken yağmur sularının drenaj boruları ile toplanarak, biriktirilmesini sağlamak için kullanılan depolardır. Yağmur suyu toplama tanklarını kullanarak yağmur sularını depolayabilir ve içme suyundan böylece tasarruf ederek hem çevreyi hem de bütçenizi koruyabilirsiniz.
Artık su dünya için önemli bir kaynak haline gelmiştir. Nüfus çoğunluğu, iklim değişiklikleri ve israf, sularımızı daha değerli bir kaynak haline getirmektedir. 2019 yılında açıklanan günlük kişi başına tüketilen su miktarı 190 litre olarak belirlenmiştir. Yağmur suyu toplama tankı kullanılarak günlük kullanılan su miktarından %50 tasarruf sağlayabilir ve sularımızın korunmasına katkı sağlayabilirsiniz.
Yağmur suyu toplama tankı içerisine yapılan yağmur suyu depolama işlemi yağmur suyu hasadı olarak da bilinmektedir. Yağmur suyu hasadı işleminin birçok faydalı özelliği bulunmaktadır.
Bu faydalı özelliklerden bazıları;
1- Doğal su kaynaklarının korunmasında yardımcı olur.
2- Kanalizasyonlara giden atık su miktarı yağmur suyu ile karşılanacağından dolayı belediyeler tarafından yapılan ve yüksek maliyetlere sahip olan su arıtma işlemi azalacağından, tesislerin yatırım maliyetleri düşecektir.
3- Şebeke suyu kullanım oranı azalacağından şebeke suyu dağıtım ücretleri düşecektir.
YAĞMUR SUYU TOPLAMA TANKI NERELERE YERLEŞTİRİLİR
1- Bina, apartman, iş merkezi gibi yüksek yapıların çatılarından akan yağmur sularının toplanması için kullanılmaktadır.
2- Otopark, park gibi üstü açık alanlarda biriken yağmur sularının toplanması için kullanılmaktadır.
3- Yürüyüş yollarının bulunduğu alanlarda biriken yağmur sularının toplanması için kullanılmaktadır.
4- Eğimli alan veya araziler içerisinde biriken yağmur sularının toplanması için kullanılmaktadır.
YAĞMUR SUYU TOPLAMA SİSTEMİ NASIL KURULUR?
Yağmur suyu depolanması yapılacak alanda yağmur sularının toplanacağı alana uygun olarak drenaj boruları yerleştirilmelidir. Drenaj borularının bitimi yağmur suyu toplama tankına bağlantı yapılacak yere kadar getirilmelidir. Kullanacağınız yağmur suyu toplama tankının ebadına göre toprak altında alan açılması veya ev bodrumlarına yerleştirilerek, yağmur suyu toplama tankı bağlantılarının yapılması gerekmektedir.
Yağmur suyu toplama tankı içerisinde depolanan yağmur suyunun kullanım alanına göre tank içerisine çeşitli filtrelere takılarak ev içi veya ev dışı ihtiyaçlarınız için çözümler sunuyoruz.
DEPOLANAN YAĞMUR SULARI NERELERDE KULLANILIR
1- Bahçelerinizin sulama işlemlerinde
2- Tuvalet gibi kullanım alanlarında gider suyu olarak
3- Sera gibi meyve ve sebze yetiştiriciliği yapılan alanlarda
4- Ev içi kullanımları için
5- Araba ve araç yıkama yerleri için
6- İş yerleri, ofisler, AVM gibi toplu insan alanlarının olduğu yerlerde
Esnek su depolama tankları yerine daha sağlam malzemelerden yapılmış ve su sızdırmazlığı yüksek olan tanklar ile yağmur suyu depolama işlemi yapılmaktadır. Polietilen yağmur suyu toplama tankı veya polyester yağmur suyu toplama tankı ile pratik, hızlı ve güvenli çözümleri sizler için sunuyoruz. 100 ton (100.000 litre) kapasiteye kadar yağmur suyu toplama tankı üretimlerimiz için satış danışmanlarımız ile görüşebilir ve daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.