Yağmur Suyu Toplama ve Depolama Sistemleri

Günümüz Dünya’sında iklim krizi arttıkça su krizi olacağı ön görülmektedir. Su kıtlığı arttıkça ve iklim değişikliği nedeniyle farkındalık arttıkça, yağmur suyu hasadı su talebini karşılamak için sürdürülebilir bir çözüm olarak olarak ortaya çıkmıştır. Yağmur suyu toplama ve depolama işlemi 15 tonluk su deposu modelleri kullanılarak yapılabilir ve yalnızca doğal su kaynaklarının korunmasına katkıda bulunmakla kalmaz, aynı zamanda kurak mevsimde belediye kaynaklarına olan bağımlılığı da azaltır. 

Yağmur suyu hasadı, yağmur suyunun gelecekte kullanılmak üzere toplanması, filtrelenmesi ve depolanması işlemidir. Toplanan su daha sonra ev ihtiyaçları için sulamada veya uygun şekilde arıtılırsa içmek için bile kullanılabilir. Temel olarak iki ana yağmur suyu hasadı sistemi türü vardır. Bunlardan birisi, çatıdan yağmur suyunun toplanması ve daha fazla filtrelenmesi ve gelecekteki kullanımlar için bir tanka depolanması tekniğidir. İkincisi ise araba yolları, sokaklar veya tarlalar gibi yüzeylerden akan yağmur suyunun toplanması ve depolara yönlendirilmesi işlemidir.

yagmur-suyu-toplama-ve-depolama-sistemleri-banner-2-1732183475

Yağmur Suyu Hasadı Sisteminin Faydaları

Yağmur suyu hasadının, birçok fraklı faydası bulunmaktadır. Bu kapsamda konut ve ticari kuruluşlar için çok karlı hale getiren birkaç avantajı vardır. Yağmur suyunun kullanım için toplanması ve depolanması, belediyenin su kaynaklarına olan ihtiyacı azaltır. Bunun nedeni, yağmur suyunun toplanması ve kullanılmasının, ev sahipleri ve işletmelerin belediye su kaynaklarına olan talebini azaltacak olması ve böylece tatlı su kaynaklarının korunmasına yardımcı olmasıdır. Bu sistemlerde 10 tonluk su deposu modelleri de kullanılabilir. Su sirkülasyonunuza göre daha büyük hacimlerde depolarda kullanabilirsiniz. Hasat edilen yağmur suyu sulama, çamaşır yıkama veya hatta tuvalet sifonlarında kullanılabilir ve böylece ilgili hanelerin veya işletmelerin su faturaları, özellikle de su maliyetinin pahalı olduğu yerlerde önemli ölçüde azaltılır. Bu, bir süre sonra yağmur hasadı, büyük bir tasarrufa dönüşecektir.

Yağmur suyu hasadı, bazı bölgelerde yeraltı suyunu yeniden doldurarak doğası gereği çevre dostu bir çözüm sunar. Suyun korunmasına katkıda bulunur. Genel bir yağmur suyu hasadı sistemi, suyu toplamak, filtrelemek ve depolamak için verimli bir şekilde birlikte çalışan farklı unsurlardan oluşur. Havza alanı, yağmur suyunun toplandığı yüzey alanıdır. Çoğu evde, bir binanın çatısı su toplama alanı olarak kullanılır. Su toplama alanından gelen suyun depolama sistemine iletilmesi için oluklar ve iniş boruları monte edilebilir. Suyun düzgün bir şekilde akması için oluklar temiz tutulmalı ve döküntülerden arındırılmalıdır. Filtreleme, yağmur suyu depolama tankına ulaşmadan önce yapılmalıdır, böylece yapraklar, kirler filtre edilir. Depolama tankı, hasat edilen yağmur suyunun gelecekteki amaçlar için depolanması için kullanılır. Bu depolama tankları polietilen, polyester veya paslanmaz çelikten yapılabilir. Kullanılacak malzeme türü mevcut bütçeye, konuma ve amaca bağlıdır. Polietilen tanklar, hafif, daha ucuz ve korozyona dayanıklıdır, yer üstü kurulumlar için iyidir. Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tanklar, dayanıklı, aşınmaz ve taşınabilir su depolayabilir.

Hasat Edilen Yağmur Suyunun Kullanımı

Hasat edilen yağmur suyu birçok yerde kullanılabilir ve kullanıldığı alanda, kullanıcısına su tasarrufu sağlar. Hasat edilen yağmur suyu kullanımları, aldığı arıtma seviyesine bağlı olarak değişir. Bu tarz sistemler evler için kuruluyorsa 5 tonluk su deposu modelleri yeterli olacaktır. Hasat edilen yağmur suyunun bazı yaygın kullanımları arasında sulama bulunmaktadır. Bahçelerde, çimlerde ve tarım alanlarında sulama için kullanılabilir. Yağmur suyu, klor gibi kimyasallar içermez ve bu nedenle bitkiler için çok daha sağlıklıdır. Depolanan yağmur suyu, tuvaletleri sifonlamak, çamaşır yıkamak ve temizlik yapmak için kullanılabilir. Uygun şekilde arıtılırsa, içme ve yemek pişirme amaçları için bile kullanılabilir. Çoğu endüstri, hasat edilen yağmur suyunu, örneğin soğutma sistemleri veya temizlik gibi, içme suyu kullanmayan işlemlerde kullanır.

Yağmur suyu hasadı sisteminizin verimli ve yeterince temiz çalışmasını sağlamak için, bazı bakımlarını yapmanız gereklidir. Oluklar yapraklardan ve diğer döküntülerden temizlenmeli ve temiz filtreler ile suyun kalitesi korunmalıdır. Tankı herhangi bir hasar, sızıntı veya kirlenme açısından arada sırada kontrol edilmesi iyi olacaktır. Tankların içerisine böcek ve kemirgenlerin girmesini önlemek için tank kapağı, iyi bir şekilde kapatılmalıdır. Sizlerde bu hususları dikkate alarak yağmur suyunu en iyi şekilde depolayabilir ve kullanabilirsiniz.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...