Yer Altı Su Depolarının 5 Büyük Avantajları!

Son yıllarda, ülkemizde pek çok farklı depolama ürünü kullanılmaktadır. Bu depoların temel amacı, katı veya sıvı, organik veya kimyasal fark etmeksizin bir içeriğin korunması, depolanması ve kullanılması sağlayan ürünlerdir. Bu kapsamda toprak altı su deposu modelleri de alan, güvenlik ve verimlilik ihtiyaçları için özel avantajlar sağlayan, suyu depolamanın pragmatik bir yolunu temsil eder. Bu depoların tasarımı ve yerleşimi göz önüne alındığında, işlevseldir ve bu nedenle ev, ticari ve endüstriyel ortamlara da çok fazla kullanılırlar. Yeraltına konumlandırılan bu tankların en büyük beş önemli avantajı ise aşağıdaki gibidir.

  • Alan Verimliliği

Yeraltına konumlandırılan bu tanklar, yüzeyin altına görünmez ve alanından tasarruf sağlar. Yerüstü tanklarının aksine, manzaraları veya bina estetiğini bozmazlar. Bu sayede küçük bir alana sahip olanlar veya görsel çekiciliğe değer veren insanlar için bu depolar, mükemmel bir seçimdir.

  • Sıcaklık Stabilitesi

Yeraltına konumlandırılan tanklar, toprak yalıtımından faydalanmaktadır. Bu nedenle depolanan su veya herhangi bir içerik sabit bir ısıda kalabilir. Yeraltı seviyesinin altına gömülmesi, suyu aşırı sıcaklıklardan koruyarak yıl boyunca sabit bir sıcaklığı korur. Bu sıcaklık stabilitesi, özellikle sert iklimlere sahip bölgeler için faydalı olacaktır ve su kalitesinin ve kullanılabilirliğinin korunmasını sağlar. 

  • Dayanıklılık ve Uzun Ömür

Bu tanklar, toprak ve trafikten kaynaklanan dış baskılara dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Polietilenden yapılmış güçlü malzemeleri, onları hava koşullarından veya fiziksel darbelerden kaynaklanan hasara karşı dayanıklı hale getirir. Uygun kurulum ve bakımla onlarca yıl dayanabilir.

  • Kirlenmeye Karşı Koruma

Yer altında olmak, toz, döküntü ve doğrudan güneş ışığı gibi kirleticilere maruziyeti en aza indirir. Bu, yosun oluşumu veya içeriğin bozulması riskini azaltır. Ek güvenlik için kapaklar ve mühürlü giriş noktaları böceklerin veya küçük hayvanların tanka erişmesini önler.

  • Gelişmiş İçerik Güvenliği

Yer altına yerleştirilen tanklar, gizli oldukları için hırsızlık vakalarıyla neredeyse hiç karşılaşmazlar. Bu, çoğunlukla uzak veya herhangi bir nedenle savunmasız olan bölgelere daha iyi bir avantaj sağlar. Güvenli yerleşimleri, onları ağır ekipman veya ciddi hava koşullarından kaynaklanan hasarlardan korur. Bunlara ek olarak benzin veya mazot gibi maddi değeri yüksek içerikleri bu depolarda muhafaza edebilirsiniz.

Yeraltı Su Depoları Şehirler İçin Neden İdealdir?

Kentsel alanlar, sınırlı alan ve yüksek nüfus nedeniyle su veya herhangi bir içeriğin depolanması konusunda bazı zorluklarla karşı karşıyadır. Yeraltına konumlandırılan depolar, bu tür konularda verimlilik ve sürdürülebilirlik sağlar. Bu kapsamda yer altına konumlandırılan depolama ürünleri 5 tonluk su deposu gibi farklı farklı hacim çeşitliliği sağlamaktadır. Her metrekarenin önemli olduğu şehirlerde, bu depolama ürünleri kullanılmayan yeraltı alanını kullanır. Bu, özellikle yoğun nüfuslu alanlardaki evler ve işletmeler için faydalıdır.

Bu depolar dışarıdan çok zor görülebilir. Bu nedenle, bir yerin etrafındaki alanın görselini bozmazlar. Bu tanklar, uygun fiyatlı güçlü, dayanıklıdır ve uzun vadede çok az bakım gerektirir. Yer altında oldukları için, bu tanklar depolanan içeriği aynı zamanda kötü hava koşullarından, kazara darbelerden ve hırsızlıktan da korur. Bu, en yoğun şehir ortamlarında bile çok güvenli ve güvenilir bir depolama sunar.

Yeraltı Su Tankları İçin Önemli Bakım İpuçları

Yeraltına konumlandırılan bu tanklar çok dayanıklı ve verimli olabilir ancak, bu depoları düzgün bir şekilde kullanmak ve korumak çok önemlidir. Tankınızın temiz, güvenli ve işler durumda kalmasını sağlamak oldukça önemlidir. Bu tankların bakımı oldukça zor yapılmaktadır. Nitekim içerisine bakabileceğiniz tek nokta kapak noktasıdır. Tankınızda aşınma, sızıntı veya tıkanıklık olup olmadığını ve eğer pislikle tıkanmışsa su akışını azaltabilecek giriş ve çıkış noktalarına dikkat edin. Sorunların erken tespiti, daha sonra onarımların yüksek maliyetini önler.

Deponuzda filtreler bulunsa bile, tortu zamanla tabana yavaş yavaş birikebilir. Tankı yılda bir boşaltıp temizlemek bu birikimi ortadan kaldırır, böylece kaliteli su ve tankın kendisi korunur. Ancak depoyu foseptik gibi kullanıyorsanız, depoyu temizlemeniz gerekmez ancak zaman zaman boşaltmanız gerekmektedir. Bu işlemi de tahliye vanasından veya vidanjör yardımı ile yapabilirsiniz. Eğer su depolama yapıyorsanız, iyi bir filtreleme sistemi, kirleticileri tanktan uzak tutar. Su saflığını korumak için filtreleri düzenli olarak temizlemeniz veya değiştirmeniz önemlidir. Bu adım ayrıca tankı pisliklerin neden olduğu iç hasarlardan korumaya da yarar. Bunlara ek olarak su deposu üzerinde toprak ve yüzeyin sabit kaldığından emin olmanız gerekir. Park halindeki araçlar gibi ağır yüklerin olmaması gerekir. Tankın yakınında su birikintisi olmaması gerekir, bunun için düzenli olarak kontrol etmeniz gerekir.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...